Ex -Yu

Otac učenika koji je pokušao samoubistvo: Moj sin danima trpio pritisak i preteće poruke

Otac učenika koji je pokušao samoubistvo: Moj sin danima trpio pritisak i preteće poruke
Foto: N.N. | Otac učenika koji je pokušao samoubistvo: Moj sin danima trpio pritisak i preteće poruke

TRSTENIK - Učenik N.Ž. (17), koji je 9. novembra izmakao profesorki stolicu u Tehničkoj školi u Trsteniku, pokušao je da izvrši samoubistvo, prijavio je njegov otac.

Sanitet Hitne pomoći je N.Ž. iz sela u okolini Trstenika, gdje živi, prevezao u bolnicu u Kruševcu danas oko sat vremena poslije ponoći, potvrđeno je RTS u kruševačkoj bolnici.

N.Ž. je bio u svjesnom stanju.

Njegovo stanje je stabilno, ali rade se dopunske dijagnoze kako bi se ustanovio stepen povrede i odredio dalji postupak liječenja, naveli su danas iz ove bolnice.

"Sedeli smo i gledali televizor kada se na nekom kanalu ponovo pokrenula priča iz škole. Suze su krenule da mu se slivaju niz lice, a u sledećem trenutku mu je stigla neka preteća poruka, odnosno slika, da će ga tužilac i još neki čovek goniti dokle god ga ne osude. Bukvalno je promenio boju na licu, bacio telefon i potrčao niz stepenice", ispričao je za Nova.rs otac N.Ž. (17).

N.Ž. procesuira Više javno tužilaštvo u Kruševcu zbog teškog incidenta i direktor je ranije donio odluku o njegovom isključenju iz škole.

"Potrčao sam za njim, ali ga nisam stigao. Došao je do kapije u dvorištu, okrenuo se ka meni i rekao: 'Tata, ja ovaj pritisak ne mogu da izdržim. Više se nećemo videti', i otrčao prema njivama, u mrak", ispričao je otac.

Dodao je da je sina jurio, ali da je on nestao u mraku.

"Vratio sam se kući, razmišljao koga da zovem, šta da radim, kada sam čuo dečju dreku i vrisak iz njiva. Potrčao sam tamo i video sina. Odmah sam pozvao policiju i Hitnu pomoć, koji su, čini mi se, u sekund stigli. Policajac ga je spasao. Mislio sam da je mrtav, nisam znao šta mi se dogodilo", plačući je ispričao njegov otac.

Dodao je da je njegov sin odranije bolestan, da je danima trpio prijeteće poruke i pritisak.

Otac N.Ž. je samohrani roditelj osmoro djece od kako im je majka Svetlana poginula 2008. godine.

"Pre nepunih mesec dana smo obeležavali godišnjicu smrti supruge. To je nesreća u kojoj je na autoputu kod Smedereva teretni kamion grčkih registracija udario otpozadi u naše vozilo. Tada je teže povređena moja kćerka, a lakše dvojica sinova. Nakon prevrtanja, pokojna žena je zadobila teške povrede glave i odveli su je u bolnicu, bila je u osmom mesecu trudnoće. Porodili su je, a posle toga je prevezli u Urgentni centar u Beogradu, gde je preminula", ispričao je otac N.Ž.

Dodao je da je i njegova kćerka nedavno pronašla razne uznemirujuće poruke kod brata u telefonu.

"Ne daj bože šta mu je sestra sve pronašla u telefonu, koje uvrede i pretnje. Imao je traume od kada je video majku u sanduku, pio je i lekove", ispričao je njegov otac.

Slučaj nasilja učenika, među kojima je bio i N.Ž., nad profesorkom uznemirio je javnost u Srbiji. Učenici su profesorku maltretirali, a u jednom trenutku su joj izmakli stolicu, a ona je pala na pod.

Snimak nasilja je objavljen na društvenim mrežama, a javnost, među kojima i brojni prosvjetni radnici, zatražila je adekvatne kazne za nasilnike. Otac N.Ž. je nakon ovog slučaja dostavio školi izvještaj o psihičkom stanju sina.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu je 2. decembra podnijelo zahtjev za pokretanje pripremnog postupka protiv N.Ž. (17) i učenika I.K. (16), a zahtjev i postupak, navodi se u saopštenju, ide u pravcu krivičnog djela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu.

Protiv trećeg učenika M.M. (18), koji je sve snimao, postupak se pokreće pred Osnovim javnim tužilaštvom u Trsteniku.

Prethodno su N.Ž. i M.M. isključeni iz škole, a I.K. se ispisao. (RTS, Nova)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije