Ex -Yu

Otisci iz zamrzivača povezuju Smiljanu Srnec s ubistvom sestre

Otisci iz zamrzivača povezuju Smiljanu Srnec s ubistvom sestre
Foto: N.N. | Otisci iz zamrzivača povezuju Smiljanu Srnec s ubistvom sestre

ZAGRE - Tužilac imaju krunski dokaz da je Smiljana Srnec 2000. ubila svoju sestru, tada 19-godišnju, Jasminu Dominić čije je tijelo, u međimurskom Palovcu, pronađeno u zamrzivaču koja je prema pisanju Jutarnjeg lista puna Smiljaninih otisaka.

 Kako doznaje dnevnik, ti otisci prstiju, bez obzira što je tijelo bilo u ledu 19 godina, toliko su dobro očuvani da je nedvojbeno ustanovljeno da se poklapaju s otiscima papilarnih linija Smiljane Srnec.

 Njih je policija mogla dobiti i u istrazi, a ima ih pohranjene i u kartonu lične karte pa je trebalo napraviti analizu i komparativno poređenje.

 Otisci izuzeti iz zamrzivača po svom broju i rasporedu, prema tumačenju stručnjaka, nesumnjivo ukazuju da je samo ona manipulisala tijelom svoje ubijene sestre, navodi Jutarnji list.

 Sredinom maja Smiljani Srnec za još mjesec dana produžen je istražni zatvor, a mediji su navodili da bi ako za 30 dana tužilaštvo ne podigne optužnicu ona mogla biti puštena na slobodu i to upravo zbog nedostatka dovoljno čvrstih dokaza.

 Istraga je pokrenuta krajem februara, a Županijsko državno tužilaštvo u Varaždinu tada je izvijestilo kako sumnja da je u ljetu 2000. u porodičnoj kući u Palovcu Smiljana Srnec usmrtila svoju sestru na način da joj je zadala tvrdim predmetom više snažnih udaraca po glavi i time joj nanijela višestruke prijelome koji su doveli do smrti, prenosi Hina.

Vezana vijest: Otkriven uzrok smrti Jasmine Dominić

Zamrzivač sa lešom vatrogasci u Međimurju premještali za vrijeme poplava

Detalji iz Međimurja: Tijelo žene 19 godina ležalo u zamrzivaču?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije