Ex -Yu

Otkriveno kako su umrle dvije sestre na Ugljanu

Otkriveno kako su umrle dvije sestre na Ugljanu
Foto: Ilustracija | Otkriveno kako su umrle dvije sestre na Ugljanu

OSIJEK - Tijelo Marice V. iz Osijeka nađeno je u srijedu predveče, dok je tijelo njene sestre Miroslave V. pronađeno u četvrtak prijepodne u moru kod Ugljena, kod rta Karantun.

Tijelo prve sestre pronađeno je uz samu obalu, a drugo tijelo pronađeno je kako pluta u moru u neposrednoj blizini mjesta gdje je pronađeno prvo tijelo. Radi se o sestrama u dobi od 53 i 58 godina.

Policija je danas saopštila kako je krivično djelo isključeno te da su se obje sestre utopile, a nešto kasnije iz Županijskog državnog tužilaštva saznale su se nove informacije. Kako je objavila Slobodna Dalmacija, jedna sestra je tokom kupanja imala srčani udar, a druga joj je pokušala pomoći međutinm nije je uspjela spasiti. Nakon toga je počinila samoubojstvo.

Sve se dogodilo prije pet, šest dana.

Dvije sestre imale su navodno svaka svoj apartman u mjestu Ždrelac na Pašmanu. Tu su bile na odmoru.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem događaja pronalaska dva tijela ženskih osoba u moru kod otoka Ugljana utvrđena je sumnja da su se dvije žene utopile.

Na temelju rezultata istraživanja i provedene obdukcije utvrđeno je da se radi o dvije rodbinski povezane žene u dobi od 53 i 58 godina s osječkog područja, koje su prethodno zajedno boravile u apartmanu u Ždrelcu na otoku Pašmanu.

Provedenom obdukcijom utvrđeno je da je njihova smrt nastupila utapanjem u moru u predjelu Rta Karantun na Ugljanu, nasuprot Ždrelca, tokom prošle sedmice.

Kriminalističkim istraživanjem isključeno je postojanje elemenata krivičnog djela, a o događaju će policija dostaviti izvještaj nadležnom Državnom tužilaštvu", saopštila je danas policija.

(NN/index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije