Ex -Yu

Pacijent napao nožem tehničara Hitne pomoći u Beogradu, upozorio ga da stavi masku

Pacijent napao nožem tehničara Hitne pomoći u Beogradu, upozorio ga da stavi masku
Foto: Screenshot/RTS | Pacijent napao nožem tehničara Hitne pomoći u Beogradu, upozorio ga da stavi masku

BEOGRAD - Jutros u pet časova ekipa Hitne pomoći napadnuta je na terenu u Beogradu. Incident se dogodio pošto je tehničar upozorio pacijenta da stavi masku.

Doktorka Ivana Stefanović rekla je za RTS da je ekipa dobila poziv u 4.37, a napad se dogodio oko pet sati u Ulici despota Stefana.

"Razlog je što je pacijent kašljao, naš tehničar ga je zamolio da stavi masku, a on je rekao da ne veruje u maske i ne veruje u mere. Izvadio je nož i pošao da ga ubode. Hvala bogu, sve se dobro završilo, pozvali smo MUP koji je intervenisao", navela je Stefanovićeva.

Prema njenim riječima, načelnik je pitao da li je potrebno da se pošalje druga ekipa jer se pacijent žalio na bol u grudima, međutim on je sve odbio.

Stefanovićeva je rekla da ih je upravo pozvao pacijent kako bi pitao ko će njega da odveze u Dom zdravlja da mu se izmjeri temperatura, jer nema u kući toplomjer.

"Pandemija traje skoro dve godine, minimum je da svi u kući imamo toplomere i da možemo da izmerimo temperaturu u interesu opšteg zdravlja", navela je doktorka.

Stefanovićeva je rekla da je neophodno da pacijenti izmjere temperaturu i nose maske kada dođe ekipa Hitne pomoći, bez obzira na uvjerenja, jer ko će pomagati građanima ako se razbole ljekari.

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić osudio je napad na ekipu Hitne pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije