Ex -Yu

Pacoli pisao Mogerinijevoj i žalio se na srpske vlasti

Pacoli pisao Mogerinijevoj i žalio se na srpske vlasti
Foto: N.N. | Pacoli pisao Mogerinijevoj i žalio se na srpske vlasti

PRIŠTINA - Kosovski vicepremijer i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli ponovo je pisao visokoj predstavnici Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Federiki Mogerini, izražavajući "zabrinutost zbog stalnih pretnji i hapšenja građana Kosova od strane srpskih vlasti" i pozivajući EU da "zaustavi takve akcije Beograda", prenosi RTK2 na srpskom jeziku.

On je na Facebook objavio da je u pismu Mogerinijevoj "izrazio duboku zabrinutost" prištinskih vlasti zbog "kontinuiranog hapšenja i upornih prijetnji građanima Kosova od strane srpskih vlasti, čime krše sporazum o slobodnom kretanju i osnovna ljudska prava".

"Pozivam EU da interveniše i zaustavi ove akcije Beograda. Kosovo je spremno da preduzme mjere kako bi odgovorilo i zaštitilo svoje građane svih etničkih i vjerskih pripadnosti",tvrdi Pacoli.

Prištinski mediji su prenijeli da je on na ovoj društvenoj mreži takođe iznio tvrdnju da su juče "srpske vlasti uhapsile Marjan Đokaja, pripadnika kosovske poreske službe", u putu za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije