Ex -Yu

Pas ugrizao osmogodišnjaka, vlasnica već kažnjavana

Pas ugrizao osmogodišnjaka, vlasnica već kažnjavana
Foto: Ilustracija | Pas ugrizao osmogodišnjaka, vlasnica već kažnjavana
N.N.

Slučajni prolaznici, komšije i privremeni načelnik policijske stanice Đakovo Velibor Vojnović spasili su u utorak dječaka (8) kojeg je na igralištu napao i izgrizao belgijski ovčar.

Dječak se u trenutku napada igrao na raskrsnici Preradovićeve i Tomerlinove ulice, a kako javljaju hratski mediji pas ga je ugrizao za desnu nogu.

"Vraćali smo se službenim vozilom u policijsku postaju i kod križanja vidjeli da ljudi iz okolnih kuća trče s motkama, lopatama da obrane dijete od psa, belgijskog ovčara. Odmah smo stali, susjedi su dijete unijeli u dvorište, a pas je još trčao uokolo. Uzeli smo dječaka, koji je krvario, u naše službeno vozilo i odvezli ga na Hitni medicinski prijam u Đakovu. Dječaka, koji je bio u šoku, ostavili smo pod nadzorom liječnika, uz jednog našeg djelatnika, sve do dolaska majke. Ozljede još nisu kvalificirane, no radi se o desnoj nozi. Na mjestu napada psa na dijete vidio sam još jednog dječaka i neke djevojčice", ispričao je Vojnović za "Glas Slavonije".

Napad su potvrdili i iz PU osječko-baranjske i rekli da se u istragu uključila i veterinarska inspekcija. Naime, pas se nakon napada vratio na adresu stanovanja. Očitali su mu čip i samo potvrdili da pripada 38-godišnjpj ženi.

Ona je zbog njega u februaru dobila prekršajnu prijavu zbog držanja životinje bez nadzora.

Pas je privremeno ostao kod nje dok inspekcija ne pronađe mjesto u kojem će sljedećih 10 dana biti na posmatranju. Tokom srijede bi trebalo da pas bude oduzet, a nakon istrage i biće donesena odluka da će se spavati ili resocijalizovati.

Portal "24sata.hr" piše da je isti pas u februaru u Đakovu ugrizao 11-godišnjaka.

Policajci su prijavu protiv vlasnice poslali Državnom tužilaštvu koje će odlučiti za šta će sve biti prijavljena.

"Apeliramo na sve vlasnike pasa da ih tijekom šetnje obavezno drže na povodcu. Ako im pas nije socijaliziran, moraju imati i odgovarajuću brnjicu kako netko ne bi opet stradao", kažu iz PU osječko-baranjske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije