Ex -Yu

Pas ugrizao osmogodišnjaka, vlasnica već kažnjavana

Pas ugrizao osmogodišnjaka, vlasnica već kažnjavana
Foto: Ilustracija | Pas ugrizao osmogodišnjaka, vlasnica već kažnjavana
N.N.

Slučajni prolaznici, komšije i privremeni načelnik policijske stanice Đakovo Velibor Vojnović spasili su u utorak dječaka (8) kojeg je na igralištu napao i izgrizao belgijski ovčar.

Dječak se u trenutku napada igrao na raskrsnici Preradovićeve i Tomerlinove ulice, a kako javljaju hratski mediji pas ga je ugrizao za desnu nogu.

"Vraćali smo se službenim vozilom u policijsku postaju i kod križanja vidjeli da ljudi iz okolnih kuća trče s motkama, lopatama da obrane dijete od psa, belgijskog ovčara. Odmah smo stali, susjedi su dijete unijeli u dvorište, a pas je još trčao uokolo. Uzeli smo dječaka, koji je krvario, u naše službeno vozilo i odvezli ga na Hitni medicinski prijam u Đakovu. Dječaka, koji je bio u šoku, ostavili smo pod nadzorom liječnika, uz jednog našeg djelatnika, sve do dolaska majke. Ozljede još nisu kvalificirane, no radi se o desnoj nozi. Na mjestu napada psa na dijete vidio sam još jednog dječaka i neke djevojčice", ispričao je Vojnović za "Glas Slavonije".

Napad su potvrdili i iz PU osječko-baranjske i rekli da se u istragu uključila i veterinarska inspekcija. Naime, pas se nakon napada vratio na adresu stanovanja. Očitali su mu čip i samo potvrdili da pripada 38-godišnjpj ženi.

Ona je zbog njega u februaru dobila prekršajnu prijavu zbog držanja životinje bez nadzora.

Pas je privremeno ostao kod nje dok inspekcija ne pronađe mjesto u kojem će sljedećih 10 dana biti na posmatranju. Tokom srijede bi trebalo da pas bude oduzet, a nakon istrage i biće donesena odluka da će se spavati ili resocijalizovati.

Portal "24sata.hr" piše da je isti pas u februaru u Đakovu ugrizao 11-godišnjaka.

Policajci su prijavu protiv vlasnice poslali Državnom tužilaštvu koje će odlučiti za šta će sve biti prijavljena.

"Apeliramo na sve vlasnike pasa da ih tijekom šetnje obavezno drže na povodcu. Ako im pas nije socijaliziran, moraju imati i odgovarajuću brnjicu kako netko ne bi opet stradao", kažu iz PU osječko-baranjske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije