Ex -Yu

Patrijarh Porfirije primio ambasadore Grčke, Japana i Gruzije

Patrijarh Porfirije primio ambasadore Grčke, Japana i Gruzije
Foto: SPC | Patrijarh Porfirije primio ambasadore Grčke, Japana i Gruzije

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije primio je danas ambasadora Grčke Jorgosa Djakofotakisa, koji je zahvalio patrijarhu za ljubav prema grčkom narodu i trudu koji ulaže u njegovanje bratskih odnosa Grka i Srba.

Patrijarh Porfirije je naglasio da Srpska pravoslavna crkva (SPC) sa zahvalnošću pamti bratsku solidarnost i svesrdnu pomoć grčkog naroda u teškim trenucima po srpski narod, objavljeno je na sajtu SPC.

"Sada, kada je Grčka pored pandemije suočena i sa vatrenim stihijama SPC će shodno mogućnostima priteći u pomoć sestrinskoj Grčkoj pravoslavnoj crkvi i bratskom grčkom narodu", istakao je patrijarh Porfirije.

Patrijarh srpski primio je i ambasadore Japana Takahika Kacumatu i Gruzije Davida Dondua.

U razgovoru sa japanskim ambasadorom o aktuelnim izazovima u regionu, srpski patrijarh je istakao da se moli da svi problemi budu riješeni mirnim putem kroz dijalog.

Sagovornici su istakli dobre odnose između naroda dvije zemlje, koji su u teškim trenucima pomagali jedni drugima.

Ambasador Kacumata je izrazio zadovoljstvo patrijarhovom ulogom u međuvjerskom životu u zemlji i regionu, jer, kako je naglasio, u svakoj prilici poziva na međusobnu ljubav i gradi prijeko potreban mir.

Tokom susreta sa nerezidencijalnim ambasadorom Gruzije u Srbiji Davidom Donduom patrijarh Porfirije je naglasio da će nastaviti tradiciju njegovanja bratskih odnosa između naroda Srbije i Gruzije.

Gruzijski ambasador je rekao da će uložiti veliki napor na stvaranju prilika da se narodi Srbije i Gruzije što češće posjećuju i na taj način upoznaju i razvijaju dobre odnose.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije