Ex -Yu

Patrijarh Porfirije razgovarao sa zvaničnicima i političarima Crne Gore

Patrijarh Porfirije razgovarao sa zvaničnicima i političarima Crne Gore
Foto: Tanjug/Arhiva | Patrijarh Porfirije razgovarao sa zvaničnicima i političarima Crne Gore

BEOGRAD - Patrijarh srpski Porfirije razgovarao je, na njihov zahtjev, s odgovornim političkim ličnostima iz Crne Gore kojima je prenio da se Crkva ni na koji način ne upliće u stranačka nadmetanja i izrazio uvjerenje da će Temeljni ugovor biti potpisan čim se normalizuju političke prilike u Crnoj Gori.

Patrijarh je, kako je saopštila Srpska pravoslavna crkva, juče i danas, razgovarao s potpredsjednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem, ministrom prosvjete, kulture, nauke i sporta Vesnom Bratić, predsjednikom Socijalističke narodne partije Vladimirom Jokovićem, vođama Demokratskog fronta Nebojšom Medojevićem, Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, kao i ministrom poljoprivrede Aleksandrom Stijovićem i donedavnim ministrom pravde Vladimirom Leposavićem.

Porfirije je s punim uvažavanjem i poštovanjem saslušao njihovo viđenje situacije i prilika u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju SPC.

On je svakom sagovorniku iznio jedini mogući stav, a to je da se Crkva ni na koji način ne upliće u stranačka nadmetanja, već da svoju brigu i molitve upućuje Spasitelju za dobro, mir i napredak svih građana Crne Gore.

Sagovornici su se posebno interesovali za potpisivanje Temeljnog ugovora između Srpske Pravoslavne crkve i Crne Gore.

Patrijarh je obradovan činjenicom da svi njegovi sagovornici razumiju da je pitanje ravnopravnosti crkava i vjerskih zajednica civilizacijskog i demokratskog karaktera, a siguran je da će Temeljni ugovor biti potpisan čim se normalizuju političke prilike u Crnoj Gori, saopšteno je iz SPC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije