Ex -Yu

Patrijarh Porfirije u besjedi tumačio pjesmu "In corpore sano"

Patrijarh Porfirije u besjedi tumačio pjesmu "In corpore sano"
Foto: Tanjug/Arhiva | Patrijar Porfirije u besjedi tumačio pjesmu "In corpore sano"

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije istakao je danas da Crkva nije ni staromodna niti moderna već uvijek aktuelna, a taj stav je pojasnio i tumačenjem pjesme "In coropore sano" koja će Srbiju predstavljati na izboru za Pjesmu Evrovizije.

Patrijarh je u besjedi u Hramu Svetog Save u Beogradu naveo da je cijelu pjesmu i njen stih "I šta ćemo sad?" razumio na način da ljudi pokušavaju da budu savršeni spolja – slavni, lijepi, moćni, bogati, a da onda dođe "jedan mali kvar u životu" i da "od svega toga spolja nema nikakve pomoći".

Povodom mišljenja da crkva treba da bude moderna, patrijarh Porfirije je istakao da Crkva niti je staromodna, niti je moderna, već je Hristova i uvijek savremena, aktuelna, te da uvijek odgovara, daje mogućnost onome koji traži istinu, čezne za vječnošću, za ljubavlju, objavljeno je na sajtu Srpske pravoslavne crkve.

"Do nje se u Hristu i Hristom dolazi. Ona daje mogućnost da svako dobije odgovor na svoja suštinska, najdublja pitanja", rekao je srpski patrijarh.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije