Ex -Yu

Penava: Da se nas pita, Tuđmanov rođendan slavio bi se u vrtićima

Penava: Da se nas pita, Tuđmanov rođendan slavio bi se u vrtićima
Foto: Screenshot/YouTube/N1 | Penava: Da se nas pita, Tuđmanov rođendan slavio bi se u vrtićima

Svečanom akademijom u organizaciji članova Inicijalnog kruga "Tuđman 100" u vukovarskom Gradskom muzeju obilježena je 100. godišnjica rođenja prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, uz poruku kako aktualna državna i zagrebačka vlast zanemaruju Tuđmanov lik i djelo.

Uz domaćina, vukovarskog gradonačelnika i predsjednika Domovinskog pokreta Ivana Penavu, Tuđmanu su počast odali i članovi inicijalnog kruga Josip Jurčević, Bosiljko Mišetić i Josip Pečarić.

Vukovarski gradonačelnik i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je da bi - da se pitalo Inicijalni krug i Domovinski pokret kako bi trebalo da izgleda proslava Tuđmanovog 100. rođendana - to bilo organizovano tako da se danas u svakom selu i gradu održavaju proslave.

"Cijeli tjedan bi ustanove, vrtići, škole, znanstvene i druge ustanove imali temu 100. rođendana Franje Tuđmana. Danas bi nad Zagrebom letjeli vojni avioni u čast Franje Tuđmana, a ne Makrona, kako smo gledali prije nekoliko tjedana", poručio je Penava, prenosi Index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije