Ex -Yu

Peović objasnila Grabar-Kitarović šta je za nju kućno vaspitanje

Peović objasnila Grabar-Kitarović šta je za nju kućno vaspitanje
Foto: N.N. | Peović objasnila Grabar-Kitarović šta je za nju kućno vaspitanje

ZAGREB - Kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske, Katarina Peović, poručila je aktuelnoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović da je kućno vaspianje "ne rukovati se zaštitnicima kriminala i ratnih zločinaca".

Peovićeva i predsjednički kandidat, Ivan Perner, jedini se u studiu HRT-a nisu rukovali sa aktuelnom predsjednicom.

Grabar Kitarović se kasnije požalila na činjenicu da je neki kandidati odbili da je barem kurtoazno pozdrave.

"Međutim, to je stvar nedostatka kućnog vaspitanja. Mi se borimo u političkoj areni, moramo se boriti argumentima, a ne nekim stavovima kojima se želi poniziti suparnik", kazala je Grabar-Kitarović.

Peović joj je na to odgovorila na svom tviter profilu.

"Stvar je kućnog vaspitanja ne rukovati se sa zaštitnicima kriminalaca i ratnih zločinaca".

 

A na fejsbuk profilu ona je nabrojala razloge zbog kojih smatra da se sa Grabar Kitaović ne treba rukovati, ako nam je, kako kaže, stalo do solidarnosti, jednakosti, pravde i pravednosti, dobrobiti svih ljudi.

Navela je da je Grabar-Kitarović za zasluge u ratu odlikovala Tanju Belobrajdić protiv koje je podneta krivična prijava sa svjedočenjem 24 zarobljenika o brutalnom premlaćivanju u vojnom istražnom centru Lora u Splitu.

Zatim je, kaže, odbila da oduzme odlikovanja šestorici osuđenih u Hagu, među kojima su i Slobodan Praljak i Dario Kordić osudeni za ratne zločine.

Aktuelna predsjednica je, ističe, aplaudirala Mađarskoj po pitanju izbjegličke krize, pozivala vojsku na granicama, za američku televiziju CNBC izjavljivala da izbjeglice nanose štetu hrvatskom turizmu (što statistike nisu pokazale), ona podstiče nezakonito postupanje policije prema imigrantima koje se push-backovima kroz zelenu granicu protjeruje u BIH.

Peović je navela i da je Grabar-Kitarović pomilovala osuđene za privredni kriminal, zatim da je podsticala militarizaciju društva i zagovarala izdašno finansiranje vojske, kupovinu oružja, skupih vojnih aviona, jačala ulogu Republike Hrvatske u NATO-u, kao i da je podsticala još izdašnije finansiranje vojnih misija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije