Ex -Yu

Performans u Zagrebu: Dva muškarca će 24 sata provesti zagrljeni na Cvjetnom trgu

Performans u Zagrebu: Dva muškarca će 24 sata provesti zagrljeni na Cvjetnom trgu
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell | Performans u Zagrebu: Dva muškarca će 24 sata provesti zagrljeni na Cvjetnom trgu
N.N.

ZAGREB - Danas se na Cvjetnom trgu u Zagrebu odvija neobičan performans nazvan Studija jednog zagrljaja, a dvojica muškaraca će dan provesti zagrljeni.

Autor performansa Igor Zenzerović će u zagrljaju s izvođačem Bojanom Banom provesti 24 sata, a prolaznici im se mogu pridružiti u zagrljaju.

Tokom navedenog perioda akteri performansa neće moći jesti, piti niti odlaziti na WC. Planirano je da cijeli dan i noć ostanu zagrljeni.

"Dva se performera u dugotrajnom zagrljaju sukobljavaju sa savremenim tehnologijama udaljavanja i ubrzavanja te ideologijama tempa i vremena predodređenog za lutanje, konzumiranje, pravdu, pobunu, rad, ljubav ili akciju", pisalo je u najavi događaja.

Kako je Zenzerović otkrio za Jutarnji list, ideja za "Studiju" je rezultat umjetničkog istraživanja distance kao društvene i kulturne činjenice.

"Mislim da danas imamo potpuno drugačiji uređen režim distance, ne gledamo na nju više kao pobunu ili taktiku potlačenih, već je to regulisana i instrumentalizovana biopolitička strategija", ispričao je.

Ovo nije prvi put da Zenzerović izvodi ovaj performans, a krajem prošle godine grlio je Natašu Milojević u centru Beograda.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije