Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Pevec se nada džekpotu: Ako dobijem, idem u novi biznis

Pevec se nada džekpotu: Ako dobijem, idem u novi biznis
Foto: NN Ilustracija | Pevec se nada džekpotu: Ako dobijem, idem u novi biznis
N.N.

Nikad nisam bio kockar. Zapravo nisam ni znao ispuniti listić lutrije, ali za tu cijenu kafe ili ručka odlučio sam iskušati sreću, rekao je Zdravko Pevec, nekad jedan od najbogatijih Hrvata, javljaju hrvatski internet mediji.

Njega su, prije nekoliko dana, snimili za pultom Hrvatske lutrije u jednom trgovačkom centru u Zadru.

"U toj mojoj borbi stradalo mi je zdravlje. Sad mi je ostala samo vjera u Boga i nešto sreće pa možda i osvojim nešto", rekao je Pevec i dodao da cilja na Eurojackpot koji se izvlači petkom.

Eventualni dobitak iskoristio bi za novu poslovnu priliku. Uspjeh mu je, kaže, u genima.

Podsjetimo, Vrhovni sud je u martu 2019. potvrdio presudu Županijskog suda u Bjelovaru prema kojoj su Zdravko i Višnja Pevec krivi za zloupotrebu povjerenja u ekonomskom poslovanju i u januaru 2015. godine osuđeni na zatvorske kazne.

Zdravku Pevecu izrečena je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci. Pri tome, polovina kazne preinačena je u uslovnu, a kako mu se priznaje i šest mjeseci koje je proveo u pritvoru, preostaje mu još oko 11 mjeseci zatvorske kazne.

Njegovoj supruzi Višnji izrečena je kazna zatvora u trajanju od jedne godine, koja je potom zamijenjena radom za opšte dobro na način da se jedan dan zatvora zamjenjuje s dva sata rada.

Sudsko vijeće Županijskog suda u Bjelovaru Zdravka Peveca proglasio je krivim po dvije od tri tačke optužnice, a po jednoj ga je oslobodilo, dok je Višnja proglašena krivom po jednoj, a po druge dvije je oslobođena.

Supružnici Pevec proglašeni su krivima po tački optužnice koja ih je teretila da su na štetu kompanije pribavili materijalnu korist od gotovo 4 miliona kuna.

Po drugoj tački optužnice u kojoj ih se teretilo za povrede vođenja poslovnih knjiga oboje su oslobođeni, a po trećoj tački optužnice u kojoj ih se teretilo da su utajom poreza državni budžet oštetili za gotovo 27 miliona krivim je proglašen Zdravko Pevec, dok je Višnja Pevec oslobođena optužbi.

Na prvostepenu presudu žalili su se i Županijsko državno tužilaštvo u Bjelovaru i oboje optuženika, no Vrhovni sud odbacio je sve žalbe osim onih koje se odnose na pravne kvalifikacije presude, s obzirom da je u međuvremenu došlo do izmjena Krivičnog zakona.

(24sata.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije