Ex -Yu

Pijana vozila u suprotnom smjeru, poginuo muškarac

Pijana vozila u suprotnom smjeru, poginuo muškarac
Foto: flickr.com ilustracija | Pijana vozila u suprotnom smjeru Istarskim putu, poginuo muškarac

PULA - U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko ponoći na Istarskom ipsilonu, jedna osoba je poginula, a tri osobe su lakše povrijeđene, saopštila je u četvrtak Policijska uprava istarska.

Nesreća se dogodila oko 23,55 sati kada je 36-godišnja žena pod uticajem alkohola od 1.81 promila vozila automobil pežo, riječkih registaracija dionicom autoputa Nova Vas – Višnjan u suprotnom smjeru, prenosi Hina.

U nepreglednom zavoju, vozač je bočnim lijevim ogledalom udarila u bočno lijevo odgledalo automobila škoda, slovenačkih registracija, kojim je iz suprotnog smjera naišao 31-godišnji državljanin Slovenije.

Potom je nastavila vožnju u suprotnom smjeru prema mostu Mirna, nakon čega je prednjim dijelom vozila udarila u zaštitnu ogradu, koja razdvaja istočnu kolovoznu traku od zapadnog. Automobil se odbio od ograde i prednjim dijelom udario u pežo pulskih registracija, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 41-godišnjak, a od siline udarce, vozilo pulskih registracija se prevrnulo na bočnu stranu, dok je vozilo riječkih registracija udarilo u zaštitnu ogradu.

Zbog zadobivenih povreda, na mjestu nesreće smrtno je stradao 41-godišnji vozač, dok su njegovi saputnici, 38-godišnjakinja i dijete, prevezeni u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su lakše povrijeđeni.

Lakše povrede zadobila je i žena koja je upravljala pežoom a protiv koje će policija podnijeti kaznenu prijavu zbog  izazivanja saobraćajne nesreće.

Tijelo poginulog 41-godišnjeg vozača iz pežoa pulskih registracija prevezeno je na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije, navode iz PU istarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije