Ex -Yu

Pilot poginuo malo nakon što je nadletio svoje selo i kuću

Pilot poginuo malo nakon što je nadletio svoje selo i kuću
Foto: Tanjug | Pilot poginuo malo nakon što je nadletio svoje selo i kuću

Pilot Z. V., koji je upravljao avionom MIG-21, poginuo je kada se njegova letjelica srušila u rejonu Brasine, kod Malog Zvornika.

To je potvrđeno Tanjugu u porodici stradalog pilota.

Poginuli pilot (43), inače, rodom je iz sela Donja Borina i, kako navode članovi njegove porodice, poginuo je malo pošto je nadletio svoje selo i porodičnu kuću.

Ministarstvo odbrane Srbije potvrdilo je da su dva pilota Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije poginula danas oko 9.10 prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika obavljajući svoje letačke zadatke.

Živana Ristić, čija je kuća u neposrednoj blizini mjesta gdje se srušio avion, ispričala je za Tanjug da je u trenucima dok se sve to događalo bila u kući, a u dvorište je izašla kada je čula da nešto zuji.

Ono što je vidjela iz dvorišta bio je avion, koji je, kaže, prelijetao nisko iznad njene kuće, da bi nekoliko trenutaka zatim vidjela kako je kljunom krenuo da pada.

"U tom momentu sam se uhvatila za glavu i povikala: 'Ljudi, gori nešto', istračala sam iz dvorišta i imala sam šta da vidim... Stvarno je grozan osećaj", ispričala je potresena Živana.

Sam pad aviona nije se čuo mnogo, ispričala je Ristić, ali bila je zastrašujuća, kako opisuje, vatra koja je buknula.

Prema riječima drugih mještana, pilot koji je jutros nastradao je iz susjednog sela Donja Borina čiji je stric, takođe, bio pilot, a nastradao je nesrećnim slučajem kada je pao sa skele.

Mještanka Anđelija Krstić iz Brasine kaže da je čula jako zujanje iznad kuće, ali sa terase nije mogla ništa da vidi, pa je izašla ispred dvorišta i vidjela kako se avion okreće nekoliko puta iznad njene kuće.

Učinilo joj se kao da avion pokušava da se spusti, međutim poslije nekoliko okretanja avion je pao na zemlju.

"Planula je jaka vatra i gust dim, počela sam jaukati, pomislila sam da ćemo svi izgoreti ,cela okolina, jer je bio ogroman dim i vatra blizu šume, bilo se strašno, ne može se opisato dok se ne vidi", ispričala je Anđelija.

Kako kaže, jako se uplašila, potreslo bi je da je vidjela samo kako pada avion, a njenom strahu je doprinijelo kada je vidjela toliku vatru i dim.

"Ne znam kuda idem, otišla bih negde, ali ne znam gde", priča ona.

Izrazila je žaljenje zbog smrti pilota sa kojim je, kaže, u rodbinskim odnosima i ispričala da na mjestu gdje je avion pao živi njegova tetka, sestra njegovog oca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije