Ex -Yu

Plenković: NATO sistem nije mogao da vidi letjelicu

Plenković: NATO sistem nije mogao da vidi letjelicu
Foto: Goran Stanzl/Pixsell | Plenković: NATO sistem nije mogao da vidi letjelicu

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je danas da sistem NATO nije mogao da vidi letjelicu koja je nedavno pala na Zagreb, ako, kako je kazao, nije imao informaciju od onih čiji su radari bili najbliži u ovoj situaciji.

Plenkovićem na otvorenom dijelu sjednice vlade rekao da svi partneri shvataju ozbiljnost ove situacije i da će biti istraženi svi scenariji u vezi sa pomenutim događajem.

"Sam NATO sistem nije mogao ovo da vidi ako nije dobio informaciju od onih čiji su radari najbliži u ovim situacijama", rekao je Plenković.

Javnost će, najavio je, biti obaviještena o svim detaljima pada bespilotne letjelice da bi se, kako je kazao, izbjeglo širenje pogrešnih informacija.

"To nije korisno ni za javnost ni za one koji komentarišu nešto o čemu nemaju potpune informacije", rekao je premijer.

Plenković je rekao i da Hrvatska vojska učestvuje u vježbama "Plemeniti štit" tokom kojih francuski borbeni avioni štite nebo iznad Hrvatske i nekih susjednih zemalja.

"Vježbe se danas odvijaju sa američkim avionima F-16 i to je znak da su naši partneri uz nas. Dobro je da Hrvatska zna da ima saveznike koji su uz nju u ovakvim okolnostima", rekao je Plenković, prenijeli su hrvatski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije