Ex -Yu

Plenković: Pao interes za vakcinisanje

Plenković: Pao interes za vakcinisanje
Foto: Marin Tironi/PIXSELL | Plenković: Pao interes za vakcinisanje

ZAGREB - U Hrvatskoj je pao interes građana da se vakcinišu i više nije realno da će se postići 50 posto vakcinacije stanovništva do 30. juna, izjavio je danas premijer Andrej Plenković.

"Interes za cijepljenjem je jako pao. Vakcinišite se! Minimum koji možemo učiniti je to, obezbijedili smo dovoljne količine vakcina, neke zemlje imaju puno manje cjepiva i ne mogu da vakcinišu sve. Molim sve da učine maksimalni napor da se ove brojke povećaju i da krenemo što pripremljeniji u turističku sezonu", rekao je Plenković u otvorenom dijelu sjednice vlade.

Ukazujući na važnost imunizacije, Plenković je ponovo pozvao sugrađane i županijske zavode za javno zdravstvo, ljekare i sve uključene u imunizaciju da što više mobilizuju ljude i pozovu ih da se vakcinišu.

Rekao je da podaci govore da je do juče u Hrvatskoj vakcinisano prvom dozom 7.448 osoba, a drugom dozom 45.600.

"To nije dobro, po meni ako se ovakav trend nastavi nije realno da ostvarimo onih 50 posto procijepljenih do 30. juna, što je šteta", poručio je Plenković.

Pozvao je građane da ne oklijevaju i ukazao da je Hrvatska turistička zemlja, kao i da je vakcinacija najbolji način da se zaštite građani, kao i da će zemlja biti privlačnija i sigurnija za dolazak stranih turista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije