Ex -Yu

Plenković: Ramljak nastavlja raditi svoj posao

Plenković: Ramljak nastavlja raditi svoj posao
Foto: N.N. | Plenković: Ramljak nastavlja raditi svoj posao

ZAGREB - Premijer Hrvatske Andrej Plenković kazao kako proces vanredne uprave i proces nagodbe ide dalje, vlada trenutno provodi konsultacije kako bi predložila trgovačkom sudu imenovanje nove vanredne uprave, a do tada Ante Ramljak, Vladin povjerenik za Agrokor nastavlja svoj posao.

"Kao ključnu poruku koju želim poslati svim zaposlenicima, vjerovnicima i dobavljačima je da proces izvanredne uprave i proces nagodbe ide dalje i da Agrokor funkcionira zajedno sa svim  kompanijama u njegovom sastavu normalno, a Vlada RH u ovom okolnostima trenutno provodi konzultacije kako bi predložila trgovačkom sudu imenovanje nove izvanredne uprave, a u međuvremenu gospodin Ramljak će nastaviti svoj posao kao što je to bilo i do sada i nema nikakvog prekida funkcioniranja niti izvanredne uprave niti funkcioniranja kompanije a sukladno tome niti bilo kakve opasnosti za destabiliziranje cijelog procesa", poručio je Plenković novinarima u Banskim dvorima. 

"Zajedno sa suradnicima i zaposlenicima Agrokora stabilizirao sam poslovanje, očuvali smo zaposlenost, spriječili propast dobavljača i stvorili preduvjete da sada vjerovnici mogu i trebaju ispregovarati nagodbu do kraja. Nažalost, neizvjesnost koja je bila stvorena vezano uz moj ostanak na mjestu izvanrednog povjerenika snažno radi protiv ovog procesa. Neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika dajem kako ne bih osobno postao prepreka postizanju nagodbe. Vjerovnicima i zaposlenicima Agrokora, koji su jedini bitni i zbog kojih postoji postupak izvanredne uprave, zahvaljujem na povjerenju i podršci", objasnio je Ramljak razlog podnošenja ostavke.

Iz Agrokora su u srijedu ujutro potvrdili da je u utorak vanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak podnio neopozivu ostavku predsjedniku Vlade Republike Hrvatske kako ne bi, poručio je Ramljak, postao prepreka postizanju nagodbe. Ramljakova ga ostavka, kaže nije iznenadila. Cijelog dana u Banskim dvorima trajali su razgovori na temu Agrokora.

Prema Zakonu o postupku za vanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, Trgovački sud u Zagrebu može opozvati vanrednog povjerenika te imenovati novog u bilo koje doba na prijedlog Vlade.

Zakonom je definisano da vanredni povjerenik može biti svaka osoba koja ispunjava uslove za člana uprave u skladu sa odredbama Zakona o trgovačkim društvima. On može imati i zamjenike, koje takođe na prijedlog Vlade imenuje sud. Sud je, takođe, isključivo nadležan za nadzor vanrednog povjerenika.

(RTL)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije