Ex -Yu

Plenković: To što radi Milanović nije normalno

Plenković: To što radi Milanović nije normalno
Foto: Tanjug/AP | Plenković: To što radi Milanović nije normalno

ZAGREB - U nastavku prepucavanja dvojice najviših hrvatskih državnika oko izbora Zlate Ðurđević za pedsjednicu Vrhovnog suda, premijer Andrej Plenković je rekao da to što radi predsjednik Zoran Milanović nije normalno.

Plenković je ranije danas rekao za Milanovića da je "prodavac boze", a on je premijeru odgovorio da je "manipulator" i "dobro uvježbani lažov".

"Predsjednik RH je predsjednik svh, pa i članova HDZ-a, pa i moj, bez obzira za koga sam glasao. Predsjednik ne sme imati anti-HDZ agendu. Ovo je nezabilježeno... Ovo što on (Milanović) radi nije normalno", rekao je Plenković novinarima u Kanfanaru.

Plenković je rekao da Milanović "gura, forsira, sili" da Ðurđević postane predsjednica Vrhovnog suda, ali mu to, kazao je, neće proći.

"On je prevarant i prodavač boze. Nije normalno da predsjednik svih građana ima agendu protiv vladajuće stranke", rekao je premijer, prenijeli su hrvatski mediji.

Plenković je ponovio da je Durđević kandidovana mimo procedure i da ju je diskvalifikovao sam Milanović, a ona, kazao je, u tome pristala da učestvuje čime je njena amibicija završila, prenijeli su hrvatski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije