Ex -Yu

Plenković: U novu ulazimo s nadomu bolja vremena

Plenković: U novu ulazimo s nadomu bolja vremena
Foto: Tanjug/AP | Plenković: U novu ulazimo s nadomu bolja vremena

ZAGREB - Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković poručio je u novogodišnjoj čestitki građanima da, nakon turbulentne i zahtjevne godine s izazovima bez presedana, u novu ulaze s nadom u bolja vremena.

On je izrazio saučešće porodicama stradalih u snažnom zemljotresu koji je pogodio Hrvatsku, a povrijeđenima poželio što brži oporavak.

"Vlada će, sa svim svojim službama, u saradnji s pogođenim županijama, gradovima i opštinama, uz obezbijeđena evropska sredstva i međunarodnu pomoć, pokrenuti obnovu razrušenih područja. Nastavićemo pomagati unesrećenim ljudima koji su ostali bez domova", naglasio je Plenković.

On je zahvalio svima koji se neumorno bore da zaštite zdravlje i živote ljudi.

Plenković je naveo da su borbi protiv pandemije virusa korona na prvom mjestu zdravlje i životi ljudi, te istovremeno očuvanje privrede, koja će i dalje imati snažnu podršku obezbjeđivanjem sredstava za očuvanje radnih mjesta i likvidnosti preduzeća.

"Dolazak vakcine budi novu nadu i optimizam da ćemo se u 2021. godini postepeno vratiti normalnom životu. Važno je da odgovornim ponašanjem svi zajedno nastavimo suzbijati širenje zaraze", poručio je Plenković.

On je istakao da je demografska revitalizacija ključno pitanje hrvatske budućnosti.

"Dragi sugrađani svima od srca želim sretnu i uspješnu 2021. godinu!", naveo je Plenković u čestitki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije