Ex -Yu

Plenković četvrto ljeto zaredon odmara na istom mjestu

Plenković četvrto ljeto zaredon odmara na istom mjestu
Foto: Tanjug/AP | Plenković četvrto ljeto zaredon odmara na istom mjestu

OPATIJA - Hrvatski premijer Andrej Plenković sa porodicom već četvrto ljeto zaredom godišnji odmor provodi u državnoj rezidenciji na Kostabeli, piše riječki Novi list.

Porodica Plenković se snabdijeva u Opatiji, to je posao za koji je zadužen premijer pa su ga lokalni stanovnici već prihvatili kao "svog".

List piše da Plenković u ležernoj odjeći šeta opatijskom pijacom dok ga mnogi zaustavljaju da bi se s njim rukovali ili fotografisali.

U prolazu ga, kažu, pozdravljaju i iz opatijskih kafića ili između sebe šapuću: "Eno ga Plenki".

U jednom od tih kafića juče se sreo s opatijskim gradonačelnikom Ivom Dujmićem.

Prethodno je, piše riječki dnevnik, ušao u jedan market pored pijace, zatim u poznatu zlataru, ispred koje je ostala da dežura ekipa njegovog obezbjeđenja.

Plenković je u Kostabelu doputovao nakon Sinjske alke u nedjelju i tu će boraviti naredne dvije sedmice.

"Jako nam je lijepo, kao i uvijek, a nakon četiri godine već smo ovdje na neki način 'poludomaći'", rekao je Plenković za Novi list.

Malo će se, kaže, odmarati i družiti.

"Vrijeme je za porodicu, jer ovaj posao, nažalost, za nju ne ostavlja previše vremena. Uživaću u kafi u dobrom društvu, odmarati, pomagati supruzi u kuvanju…", kaže Plenković.

Upitan da li će stići da se bavi sportom, kaže da igra košarku, jednu utakmicu je već odigrao s momcima iz Opatije, ali zato još nije stigao da se okupa u moru.

U razgovoru za Novoi listi nije propustio da kaže da mu je drago da uprkos virusu korona Hrvatska ima dosta uspješnu turističku sezonu.

"Čak i u odnosu na ostale mediteranske zemlje stojimo veoma dobro i vjerujem da će to doprinijeti rastu BDP-a, odnosno njegovom manjem padu, rekao bih. A što se tiče aktivnosti oko COVID-19, tu bih zaista još jednom apelovao, posebno na sve mlade, da vode računa", rekao je premijer i poručio da "treba ostati odgovoran".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije