Ex -Yu

Plenković izrazio žaljenje zbog ranjavanja djece migranata

Plenković izrazio žaljenje zbog ranjavanja djece migranata
Foto: N.N. | Plenković izrazio žaljenje zbog ranjavanja djece migranata

ZAGREB - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković izrazio je žaljenje zbog ranjavanja dvoje djece migranata na području Policijske uprave Zadarske.

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je kako je od ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića izviješten o slučaju u kojem je policija kod Donjeg Lapca otvorila vatru na kombi, pritom ranivši dvoje djece, u kojem je kasnije pronađeno 29 stranih državljana, većinom iz Avganistana i Iraka.

"Izražavam žaljenje zbog ranjavanja djece. Mislim da je to jako loše i siguran sam da će istraga pokazati kako se to dogodilo", poručio je Plenković.

Hrvatski premijer je dodao kako očekuje od policije da će nastaviti štititi hrvatske granice od ilegalnih migracija i krijumčarenja ljudi.

"Očekujem od policije da nastavi štiti granicu od krijumčara ljudi, u ovom slučaju iz Bosne i Hercegovine", poručio je Plenković.

Dodao je kako je svjestan da će se problem ilegalnih migracija nastaviti i u narednim godinama.

Događaj u kojem je policija otvrila vatru na kombi sa 29 ilegalnih migranata dogodio se sinoć oko 22 sata blizu Donjeg Lapca nakon što se vozač kombija odbio zaustaviti na dvije policijske blokade.

Ranjena djeca su izvan životne opasnosti, a sedam migranata lakše je ozlijeđeno uslijed brze vožnje kojom je vozač nastojao pobjeći od policije.

Za vozačem kombija koji je migrante ilegalno iz BiH doveo na teritoriju Republike Hrvatske policija za sada još uvijek traga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije