Ex -Yu

Plenković nije okrenuo leđa SDSS-u Milorada Pupovca

Plenković nije okrenuo leđa SDSS-u Milorada Pupovca
Foto: Tanjug/Arhiv | Plenković nije okrenuo leđa SDSS-u Milorada Pupovca

ZAGREB - Predsjednik hrvatske Vlade u tehničkom mandatu Andrej Plenković tvrdi da nije okrenuo leđa SDSS-u, da pregovori o formiranju nove parlamentarne većine i vlade traju i uvjeren je da će, kako kaže, biti pronađena rješenja dobra za sve.

Plenković je sinoć komentarisao napredak u pregovorima o formiranju većine sa Domovinskim pokretom Ivana Penave, rekavši da se i dalje razgovara o svemu te da vjeruje da će se naći rješenja koja su dobra za sve, prenosi Tanjug.

"Stvari idu dobro, imali smo dobre konstruktivne razgovore i dijalog koji je neformalno vođen u petak nakon Dana grada Vukovara, tako da se svi razgovori nastavljaju naredne sedmice", rekao je Plenković novinarima u Puli, gdje je prisustvovao svečanom otvaranju obnovljene dvorane Istarskog narodnog pozorišta.

Plenković je rekao da će vladu formirati pobjednici i dodao da se ka tome ide, što će, kako je rekao, zadržati političku stabilnost u Hrvatskoj i nastaviti aktivnosti koje smo imali do sada na ekonomskom i socijalnom boljitku svih građana iz svih krajeva Hrvatske.

Na pitanje šta je sa manjinama, konkretno sa SDSS-om Milorada Pupovca, Plenković, koji je lider HDZ, potvrdio je da se i o tome razgovaralo u Vukovaru u petak i da misli da će se, kako je naveo, naći rješenja koja su dobra za sve.

Na pitanje koliku podršku će imati nova parlamentarna većina i ko će je sve činiti, odgovorio je da će podrška biti više nego dovoljna i da HDZ nije okrenuo leđa SDSS-u.

Plenković je rekao da koalicija okupljena oko SDP-a neće formirati ništa, a o insistiranju lidera te stranke Peđe Grbina na osnivanju antikorupcijske postizborne koalicije, dodao je da je IDS odbio da u tome učestvuje, te da je lider te stranke Dalibor Paus izjavio da se tu ne radi o antikorupcijskoj koaliciji, nego o spašavanju Peđe Grbina.

Paus je dan ranije rekao da Grbin tim insistiranjem pokušava da skine odgovornost sa sebe i prebaci krivicu na ostale za loš rezultat predizborne koalicije okupljene oko SDP Rijeka pravde, prenijeli su hrvatski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije