Ex -Yu

Plenković tvrdi da nije u ratu sa Kitarovićevom

Plenković tvrdi da nije u ratu sa Kitarovićevom
Foto: Anadolija | Plenković tvrdi da nije u ratu sa Kitarovićevom

BRISEL - Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas u Briselu da u njegovim odnosima sa predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović "nema rata, pa onda nema ni primirja".

Upitan da li pozivanje predsjednice Grabar Kitarović na sejdnicu Savjeta za demografiju znači primirje u njihovim odnosima, Plenković je rekao:

"Kad nema rata, nema ni primirja. Savjet za demografsku revitalizaciju radi kontinuirano, na sastanak u ponedjeljak pozvao sam predsjednicu, sve nadležne ministre, raspravićemo brojne teme. Puno toga što smo do sada napravili".

Plenović je uoči samita EU novinarima rekao da će to biti "prilika da razmotrimo i inicijative predsjednice Republike".

Jučerašnja najava Plenkovića da će naredne sedmice biti održana sednica tog savjeta i da je pozvana predsjednica Grabar Kitarović, te da će tema biti demografija, iznenadila je hrvatsku javnost s obzirom na to da je nedavno na više poziva predsjednice, premijer odbio da sazove zajednički sastanak.

Plenkovićevo odbijanje danima je bila glavna tema hrvatskih medija, koji su bili podijeljeni na one koji su podržavali premijera i one koji su ga osuđivali, a gotovo svi su tu njegovu izjavu preneli pod naslovom "Plenković i Kitarović konačno za istim stolom"

Nakon toga je Grabar Kitarović na konferenciji za novinare sa svojim saradnicima predstavila mere Pantovčaka za rešenje demografske krize u Hrvatskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije