Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Pljačka kod Osijeka, ranjena dva zaštitara

Pljačka kod Osijeka, ranjena dva zaštitara
Foto: Ilustracija | Pljačka kod Osijeka, ranjena dva zaštitara
N.N.

Nakon velike pljačke u dubrovačkom aerodromu dogodila se još jedna oružana pljačka kod Osijeka.

Plačka se dogodila oko 15 časova na cesti između mjesta Koprivna i Hrastin. Zasad nepoznati počinioci su uz uporabu vatrenog oružja nad dvojicom zaštitara koji su upravljali vozilom zaštitarske firme počinili razbojništvo.

Dvojica zaštitara su u pljački povrieđena, a zasad nije poznata težina povreda.

Kako javlja Glas Slavonije, razbojnici su zaštitare dočekali u klasičnoj sačekuši. Čekali su ih u šumi i, kada su naišli, počeli su pucati. Prema neslužbenim informacijama, jednom zaštitaru prostrijeljene su obje noge, a drugi je šepao. Imali su sreće što im je pomogla slučajna prolaznica i prevezla ih u Klinički bolnički centar Osijek. Prema dostupnim informacijama, nisu u životnoj opasnosti.

Nepoznati počinioci su tom prilikom otuđili zasad neutvrđenu količinu novca i udaljili se u nepoznatom smjeru. Bili su maskirani.

Na terenu su sve raspoložive snage PU osječko-baranjske, Specijalna policija, Interventna policija, Temeljna policija i Saobraćajna policija. Na ulicama su duge cijevi.

"Policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje traganja za nepoznatim počiniocima te građani nemaju razloga za zabrinutost.

Posebno želimo zahvaliti građanima koji su pružili pomoć i povrijeđene zaštitare prevezli u bolnicu. Povrijeđeni zaštitari su van životne opasnosti", poručili su iz osječko-baranjske policije.

Policijski forenzičari čak su i oko kilometar od samog mjesta napada detaljno pregledavali tragove koje su pronašli njihove kolege.

S obzirom na to da se radi o šumi između Šodolovaca i Hrastina, može se pretpostaviti da su napadači osobe koje ipak znaju ponešto o tom kraju. Može se pretpostaviti da se radilo o pljačkašima koji su dobro poznavali i rutu zaštitara i okolni teren, na kojem su zaštitarsko vozilo dočekali.

Tokom večeri se očekuju rezultati uviđaja, kao i više podataka o tome koliko je novca u zaštitarskom vozilu bilo, prenosi Index.hr.

Najčitanije