Ex -Yu

Pobjegao s lisicama na rukama, splitska policija traga za Čaletom

Pobjegao s lisicama na rukama, splitska policija traga za Čaletom
Foto: Pexels.com/Pixabay | Pobjegao sa lisicama na rukama, splitska policija traga za Čaletom

Branimir Čaleta iz Vinovca u opštini Marina kojem se jutros sudilo zbog ubistva Ukrajinke Gane Kitaeve koja je bila u osmom mjesecu trudnoće pobjegao je pravosudnim policajcima ispred Županijskog suda u Splitu.

"Jutarnji list" poše da je iako je na rukama imao lisice, uspio pobjeći, bježeći preko parkinga u blizini suda i to baš kada su ga htjeli uvesti u "maricu" pravosudne policije.

"Nakon što je rasprava završena pravosudni policajci su ga izveli izvan zgrade suda i prilikom ulaska u pravosudni kombi, optuženik za teško ubojstvo Branimir Čaleta je pobjegao. Pucalo se u znak upozorenja. Uprava za zatvorski sustav je nadležna za sve daljnje informacije", rekao je Dinko Mešin, portparol županijskog suda.

Kako je objavila policija, Čaleta je obučen u majicu kratkih rukava na plavo-bijele pruge, džins hlače i patike. Visok je oko 180 centimetara i slabije je tjelesne građe.

Po dojavama građana, Čaleta je viđen u blizini Turske kule, a najmanje 15 policajaca upravo pretražuje to područje, kroz šumu prema prostoru Brodosplita.

Antonela Lolić, portparol Policijske uprave splitsko-dalmatinske, rekla je da je pronalazak Čalete primarni zadarak policije u ovom trenutku, piše "Dalmacija Danas".

"Na terenu su sve raspoložive snage. U ovom trenutku ne bi bilo svrsishodno otkriti gdje je točno policija i što točno radimo. Cilj nam je pronaći muškarca i to ćemo raditi dok ga god ponovno ne dovedemo u zatvor", rekla je Lolićeva.

Kako nezvanično saznaje 24sata, policija je pronašla odbačene lisice.

Reporter Nove TV na Twitteru je objavio da je advokat od Čalete za bijeg saznao iz medija.

"Okolnosti mi nisu poznate. Napustio sam zgradu suda i onda sam čuo da je pobjegao. Danas je bilo održano iscrpno ročište koje je bilo i vrlo emotivno. Bilo je i suza i nervoze", rekao je advokat.

Na ročištu su bili i porodica žrtve i Branimirova rodbina, a tokom rasprave Čaleta se izvinio porodici ubijene.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije