Ex -Yu

Pobuna u vojsci Crne Gore: Idem na litiju, ne plašim se osvete

Pobuna u vojsci Crne Gore: Idem na litiju, ne plašim se osvete
Foto: N.N. | Pobuna u vojsci Crne Gore: Idem na litiju, ne plašim se osvete

Poslije objave načelnika Generalštaba da pripadnici vojske nemaju šta da traže na molebanima, oficir Zdravko Kasalica poručio da će u nedjelju biti na litiji.

Samo nekoliko sati poslije poruke načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Dragutina Dakića da u vojsci nema mjesta za onoga ko misli da treba da brani crkvu od zakona, oficir Zdravko Kasalica, predsjednik Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore, objavio je na svom Fejsbuku poruku da ide na litiju u nedjelju!

Kasalica, koji je bukvalno preko noći postao simbol herojstva i čojstva i junaštva, zbog vojne procedure nije mogao da da izjavu i objasni da li bi zbog svoje odluke mogao da snosi posljedice. Njegov prijatelj, s kojim smo stupili u kontakt, kaže da je riječ o hrabrom čovjeku koji se ne boji eventualnih sankcija.

Vidimo se na litiji

"Pozdrav za narod moj i prijatelje. Vidimo se u nedjelju, ako bog da", napisao je na Fejsbuku Kasalica samo nekoliko sati nakon izjave načelnika Generalštaba Dakića.

Prijatelj ovog crnogorskog oficira kaže da je riječ o čovjeku koji je uvijek stajao iza svojih odluka i da ga ne čudi njegov potez. Međutim, pored uzavrele atmosfere u ovoj državi, kao i eksplicitne poruke prvog čovjeka Generalštaba, očekivano je da bi ovakvo ponašanje moglo da bude sankcionisano. Ni to ga, dodaje Kasaličin prijatelj, ne plaši.

"Čim je Zdravko postavio poruku na Fejsbuku, odmah sam ga pozvao. Čestitao sam mu za to što je napisao i pričali smo o mogućim reakcijama. Rekao mi je: 'Kakav bih ja bio vojnik da se plašim sankcija ili osvete. Nisam se plašio 1999, a kamoli danas da se plašim'",kaže jedan od Kasaličinih prijatelja, koji je insistirao na anonimnosti.

Poruka ovog oficira je odmah završila na gotovo svim sajtovima, svi pričaju o njemu, ali on ne misli, ističe njegov prijatelj, da je nekakav heroj.

(Kurir.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije