Ex -Yu

Počela centralna proslava povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije

Počela centralna proslava povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije
Foto: Tanjug | Počela centralna proslava povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije

BEOGRAD - Centralna manifestacija povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Dana policije počela je danas u podne ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije na Trgu Nikole Pašića.

Manifestaciji prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, premijerka Ana Brnabić i članovi vlade, a prisutan je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Manifestacija je počela predajom raporta generala policije Zorana Aligrudića predsedniku Republike, koji je na proslavu došao u pratnji ministra unutrašniih poslova Nebojše Stefanovića, a zatim su izvršili smotru jedinica.

Prethodno je kroz Knez Mihailovu ulicu održan tradicionalni defile čete konjanika Policijske brigade i policijskih orkestara Srbije, Mađarske i Poljske.

Pripadnici MUP-a su od 10 sati u Pionirskom parku na taktičko tehničkom zboru prikazali svoje vještine i opremu, sa program prilagođen najmlađima, koji su mogli da uživaju u druženju sa policijskim službenicima i upoznaju se sa radom policije.

Proslava Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije završiće se koncertom policijskih orkestara ministarstava unutrašnjih poslova Srbije, Poljske i Mađarske, kao i poznatih domaćih pjevača na Kalemegdanskoj promenadi koji počinje u 20:30.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obilježava se i u drugim gradovima Srbije prigodnim manifestacijama i aktivnostima.

Ministar policije Nebojša Stefanović, pozvao je ranije građane da dođu na centralnu manifestaciju povodom obilježavanja praznika policije ispred Doma narodne skupštine, uz poruku da je Dan policije posvećen svim građanima, porodici i bezbednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije