Ex -Yu

Počele su krađe na plažama u Hrvatskoj, policija uputila apel

Počele su krađe na plažama u Hrvatskoj, policija uputila apel
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL | Počele su krađe na plažama u Hrvatskoj, policija uputila apel

RIJEKA - Tokom ljetnih mjeseci kada počne sezona kupanja redovno se pojavljuju i neželjene krađe po plažama u turističkim mjestima u Hrvatskoj, objavila je PU primorsko-goranska.

Kažu da je u proteklih nekoliko dana policija zaprimila tri prijave krađa u kojima su, za sada, nepoznati počinitelji iskoristili nepažnju građana te im otuđili stvari ostavljene bez nadzora.

U Opatiji je tako oštećena austrijska državljanka kojoj je iz torbe (naprtnjače) počinitelj otuđio novčanik s 400 evra. Bez novca i drugih stvari ostala su i dva hrvatska državljana koja su na plažama bez nadzora ostavili torbe.

Na plaži Kantrida u Rijeci je ukraden novčanik iz torbe s oko 200 evra, dok je na Rabu u Barbatu na plaži mladić otišao u more plivati pa mu je nestao mobitel iz torbe.

"Kako ne bi postali žrtve ovakvih i sličnih krađa, građanima i turistima savjetujemo da na plažu nose samo neophodne predmete i manje novčane iznose. Posebno upozoravamo da se stvari ne ostavljaju bez nadzora, a prilikom odlaska u more treba ih ostaviti drugim osobama na čuvanje", poručili su iz PU primorsko-goranske, prenosi N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije