Ex -Yu

Vučić i Makron u četiri oka "probili termin"

Vučić i Makron u četiri oka "probili termin"
Foto: Tanjug | Počeo sastanak Vučića i Makrona u četiri oka

BEOGRAD - Razgovor u četiri oka predsjednika Srbije i Francuske, Aleksandra Vučića i Emanuela Makrona traje duže od pola sata, koliko je protokolom bilo predviđeno.

Samit je počeo je oko 16.30 u Palati Srbija i trebalo je da traje do 17 sati, ako se ima u vidu da je po prvobitnoj agendi trebalo da počne u 16.15 i da traje 30 minuta.

Nakon tet-a-tet razgovora, dvojica predsednika obratiće se medijima.

Pet od dvadeset sporazuma - iz vojne oblasti

Pet od dvadesetak sporazuma, koji će danas biti potpisani u Beogradu u prisustvu predsjednika Francuske Emanuela Makrona i Srbije Aleksandra Vučića, tiče se vojne industrije dve zemlje.

Prema riječima vojno-političkog komentatora Miroslava Lazanskog, Francuska je generator zapadnoevropske vojne industrije naoružanja.

Ona je, kako je kazao za RTS, po količini naoružanja i kvalitetu u NATO odmah iza SAD, jer ima ozbiljnu nuklearnu komponentu.

Lazanski je posebno izdvojio PVO sistem "Mistral", koji može da se instalira na rečnu flotilu, na Lazaru, Milošu i koristi se za obaranje letelica u niskom letu, a ima i mogućnost manevra za izbjegavanje laserskog ometanja.

Planirano je da se taj sistem integriše u sistem PASARS čime će se sposobnost Vojske Srbije značajno podići.

U pitanju je najsavremenija tehnoloija, i strateški cilj je da se vojska Srbije njime opremi, kako bi podigla sposobnosti da odgovori na savremene pretnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije