Ex -Yu

Počeo sastanak delegacija Beograda i Prištine sa Grenelom

Počeo sastanak delegacija Beograda i Prištine sa Grenelom
Foto: Tanjug arhiva | Počeo sastanak delegacija Beograda i Prištine sa Grenelom

VAŠINGTON - Sastanak delegacija Beograda i Prištine sa specijalnim izaslanikom američkog predsjednika za pregovore Ričardom Grenelom počeo je u Bijeloj kući oko 16 sati po srednjeevropskom vremenu.

Kasnije u toku dana, dvije delegacije očekuje sastanak sa Hauardom Korom, izvršnim direktorom američko-izraelskog savjeta.

Pred sastanak sa Grenelom, Vučić je poručio da će dati sve od sebe da se postigne kompromis o važnim ekonomskim pitanjima, a albanskim zvaničnicima sa KiM, koji govore o priznanju Kosova da "predaja nije opcija".

"Nekoliko desetina metara sam od Bele kuće i za nekoliko minuta počinje važan sastanak sa prištinskom delegacijom pod pokroviteljstvom predsednika SAD Donalda Trampa. Neće biti lak sastanak za nas", naveo je Vučić u video poruci objavljenoj na instagram profilu "Budućnostsrbije".

Predsjednik Srbije je rekao da je srpska delegacija spremna i da će dati sve od sebe da postigne kompromis o važnim ekonomskim pitanjima, jer je najvažnije sačuvati mir, stabilnost, i postići napredak Beograda i Prištine, ali i cijelog regiona, a prije svega je, kaže, važna briga o srpskom narodu na KiM.

"Video sam brojne provokatne i bahate izjave albanskih zvaničnika sa KiM koji govore o priznanju Kosova. Moja poruka njima i svima u našoj prelepoj Srbiji - predaja nije opcija", istakao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije