Ex -Yu

Podignut optužni prijedlog protiv Bjelogrlića zbog napada na Antonijevića

Podignut optužni prijedlog protiv Bjelogrlića zbog napada na Antonijevića
Foto: Printscreen/Instagram/draganbjelogrlic_ | Podignut optužni prijedlog protiv Bjelogrlića zbog napada na Antonijevića

​Tužilaštvo u Nišu podiglo je optužni prijedlog protiv Dragana Bjelogrlića za krivično djelo nasilničko ponašanje i predložilo kaznu zatvora od šest mjeseci.

Bjelogrlić je uhapšen 23. avgusta zbog fizičkog obračuna sa Draganom Antonijevićem, za šta je propisana kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina zatvora. Po nalogu tužilaštvo određeno mu je zadržavanje do 48 sati, a na slobodu je pušten dan kasnije.

Do sukoba je došlo u kafeu hotela "Ambasador" u centru Niša, gdje su boravili gosti glumačke manifestacije "Filmski susreti".

Antonijević je oko četiri sata ujutro pozvao policiju i kazao da ga je Bjelogrlić tukao. Rekao je da je sjedio u kafe baru kada mu je Bjelogrlić sa kojim je od ranije u lošim odnosima i sa njim vodi i sudske sporove, prišao i bez ikakvog razloga i povoda mu zadao dva udarca u glavu. Antonijević je nakon udarca ustao, počeli su da se guraju, a tvrdio je da mu je Bjelogrlić prijetio i da će ga ubiti.

Nakon sukoba, Dragan je otišao u sobu a Predrag je pozvao policiju.

Antonijevićeve navode potvrdila su četvorica svjedoka koja su bila u kafeu u vrijeme sukoba. Bjelogrlić nije negirao da je udario kolegu, ali se branio ističući da ga je čitave večeri provocirao, nazivao pogrdnim imenima te da mu je dok je prolazio kraj njegovog stola kazao da se čudi što još nije u zatvoru, pa je zbog toga tako burno reagovao.

Režisera je Hitna pomoć odvezla u Urgentni centar Univerzitetskog Kliničkog centra u Nišu gdje je ustanovljeno da ima lake tjelesne povrede u vidu nagnječenja poglavine i modrice ispod lijevog oka.

Nakon ukidanja policijskog zadržavanja Bjelogrlić se obratio novinarima.

"Žao mi je što sam naseo na grozne provokacije gospodina Antonijevića koje traju više od godinu i po dana. Žao mi je što se gospodin Antonijević ne znam zašto, pojavio baš u trenutku kada sam imao dve veličanstvene premijere. Žao mi je što nisam izdržao da dostojanstveno ignorišem njegove grozne provokacije, što sam dozvolio da ovo baci senku na ova dva divna događaja. Žao mi je što sam to uradio. Uvek sam se pitao zašto volim ovaj grad, shvatio sam da je to zato što je i u najtežim trenucima ovaj grad uz mene . Zahvaljujem se tužilaštvu što su bili profesionalni", rekao je popularni glumac i reditelj.

Vladimir Kecmanović je tvrdio da ga je Bjelogrlić divljački izudarao.

"Nisam mogao da se pomerim, praktično sam ležao. Nismo imali verbalni kontakt pre toga, bio sam vrća za udaranje, nisam imao šanse da se pomerim. Šta sam mogao da uradim", rekao je reditelj.

Optužio je glumca da je napad na njega uslijedio jer ga je razotkrio nakon što mu je navodno nudio mito.

Bjelogrlićev advokat Goran Draganić istakao je da su vještačenja pokazala da njegov klijent nije bio ni pod uticajem alkohola ni psihoaktivnih supstanci, kao što su prenijjeli neki mediji.

Kako se nezvanično saznaje, Bjelogrlić je posredstvom svog advokata ponudio primjenu načela oportuniteta, odnosno da okrivljeni plati 100.000 dinara u dobrotvorne svrhe, a da ne bude krivično gonjen, ali je tužilaštvo taj prijedlog odbilo i optužilo ga.

 

(B92

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije