Ex -Yu

Pogledajte akciju razbijanja srpske kriminalne grupe

Pogledajte akciju razbijanja srpske kriminalne grupe
Foto: MUP Srbije | Pogledajte akciju razbijanja srpske kriminalne grupe

BEOGRAD - U zajedničkoj akciji MUP i policija Španije i Velike Britanije, a u koordinaciji sa srpskim Tužilaštvom za organizovani kriminal, u Atlantskom okeanu u blizini Azorskih ostrva zaplijenjeno je 800 kilograma kokaina, izuzetne čistoće čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 50 miliona evra.

Kokain je zaplijenila policija Španije na osnovu operativnih informacija koje su im dostavili pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.


Povezana vijest:

Detalji pada srpske narko grupe: Gavrilo Princip na paketima kokaina 


Kokain, različita računarska oprema, više mobilnih telefona i obilna dokumentacija zaplijenjeni su u konstrukciji jedrilice, a tom prilikom španska policija uhapsila je trojicu osumnjičenih članova organizovane kriminalne grupe, koja se tereti da se u dužem vremenskom periodu bavila krijumčarenjem velikih količina kokaina iz Latinske Amerike u Evropu.

Španska policija uhapsila je državljanina Meksika E.A.A.C (1995), državljanina Rusije S.R. (1971) i srpskog državljanina V.F. (1975), dok su istovremeno u Srbiji zbog sumnje da su počinili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni M.Đ. (1953) i D.Đ. (1980), obojica iz Šida, a za jednim licem je raspisana potraga, pernosi "Kurir.rs".

Prema nezvaničnim pisanjima portala "Telegraf.rs" u akciji su uhapšeni, državljanin Srbije Vladislav Funštajn, Rus Sergej Rasohin i Meksikanac Emanuel Alehandro Aceves Kuevas u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu. Portal dodaje da su u Srbiji uhapšeni otac i sin Mirko i Dragan Đanković iz Šida. Međutim, te informacije još uvijek nisu potvrđene iz zvaničnih izvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije