Ex -Yu

Pogledajte kako izgleda Požega nakon snažne oluje

Pogledajte kako izgleda Požega nakon snažne oluje
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL | Pogledajte kako izgleda Požega nakon snažne oluje

POŽEGA - Jako nevrijeme praćeno gradom juče je poharalo Požegu i okolinu.

Nevrijeme koje je u petak poslijepodne pogodilo Požegu i okolinu uzrokovalo je štetu na kućama i automobilima, a dio grada i okolnih naselja ostao je bez električne energije, saopštilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

"Razmjeri štete su veliki i sve gradske službe su na terenu, ali jako je teško da ćemo mi u nekom kratkom vremenu moći izaći popisati sve štete. Stoga, apeliramo na građane da pokušaju sanirati nastale štete u što većoj mjeri kako ne bi zbog eventualnih dodatnih nepogoda nastale još veće štete i problemi, te da dokumentiraju sve nastale štete.

To će olakšati posao procjene, no da će taj posao potrajati i nekoliko tjedana, to je sigurno, s obzirom na broj stambenih jedinica koje su oštećene u ovom trenutku", rekao je načelnik Štaba civilne zaštite Grada Požege i zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević, prenosi portal Požega.eu.

Dodaje da se tek dijelom završio veliki posao popisivanja šteta od nedavnih poplava koje ove štete, brojem oštećenih objekata, značajno nadilaze.

Prema njegovim riječima, najveća šteta nastala je na istočnom dijelu grada Požege, odnosno u dijelu u koji spadaju zapadni dio prigradskog naselja Vidovci, Dubrovačka ulica i sve one ulice koje gravitiraju do samog centra grada.

"Još nisu sanirane niti do kraja procijenjene štete od prethodne katastrofe, od bujične poplave, a nastale su nove od tuče i leda.

Grad je razbijen, krovovi, prozori, automobili, gotovo nema nikoga, a da mu nije nešto stradalo. Predložit ćemo županici da proglasi elementarnu nepogodu. Jasno da će biti potrebna pomoć svima koji su pretrpjeli ove velike štete, lokalna zajednica ipak nije toliko financijski moćna da u ovakvim situacijama do kraja sanira štete te ćemo morati tražiti pomoć i s nacionalne razine", naglasio je gradonačelnik dr Željko Glavić.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije