Ex -Yu

Pokradeni željeznički kablovi: U Nišu ne radi nijedan pružni prelaz

Pokradeni željeznički kablovi: U Nišu ne radi nijedan pružni prelaz
Foto: Twitter / Južne vesti | Pokradeni željeznički kablovi: U Nišu ne radi nijedan pružni prelaz

NIŠ - Nijedan putni prelaz od željezničke stanice Niš do željezničke stanice Ćele kula ne radi od ponedjeljka u 23 sata, jer su za sada nepoznati kradljivci na više mjesta duž cijelog mosta preko rijeke Nišave ukrali željezničke kablove što je direktno uticalo na rad signalno bezbjednosnih uređaja, a samim tim i na funkcionisanje pružnih prelaza – saopštile su Infrastrukture željeznice Srbije.

"Stručne službe 'Infrastrukture železnice Srbije' u Nišu odmah su izašle na teren, saniranje kvarova i zamena kablova je još u toku, nastoji se da se radovi izvrše u što kraćem roku kako bi se obezbedilo normalno funkcionisanje putnih prelaza na ovom delu pruge kroz Niš iako je kvar prouzrokovan krađom kablova izuzetno ozbiljan", navode iz ovog javnog preduzeća.

Ovakve krađe, kako se ističe u saopštenju "Infrastruktura železnica Srbije", predstavljaju direktnu štetu i ugrožavanje željezničke imovine i utiču na funkcionisanje saobraćaja u Nišu.

"Krađa je prijavljena nadležnim državnim organima i danas će biti prikupljene informacije i dokazi potrebni za njihovo postupanje. Biće podnete i krivične prijave zbog ugrožavanja bezbednosti saobraćaja. 'Infrastruktura železnice Srbije' traži od nadležnih organa da se ovakve krađe, kojih ima i na drugim prugama širom Srbije, tretiraju kao ugrožavanje bezbednosti u saobraćaju", navodi se u saopštenju.

Do saniranja kvarova, kako objašnjavaju iz ovog javnog preduzeća, biće primijenjeni željeznički propisi za slučaj da putni prelazi ne rade. To znači da će vozovi stajati prije putnog prelaza i sirenom davati dug zvučni signal. Tek nakon što se mašinovođe uvjere da na putnom prelazu nema nikoga i da ne postoji mogućnost nesreće, vozovi će nastavljati vožnju, prenosi "Telegraf.rs".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije