Ex -Yu

Pokušaj likvidacije biznismena izvršio vojnik ili policajac

Pokušaj likvidacije biznismena izvršio vojnik ili policajac
Foto: N.N. | Pokušaj likvidacije biznismena izvršio vojnik ili policajac

Organizatore napada na crnogorskog biznismena Miodraga Daku Davidovića treba tražiti u Crnoj Gori ukoliko je motiv političke prirode, a izvršioce u posebnim jedinicama vojske i policije Crne Gore ili paravojnim i parapolicijskim formacijama.

Ovo u razgovoru za Kurir tvrdi kriminolog Dobrivoje Radovanović i dodaje da se ubice koje koriste snajpere regrutuju iz tih redova.

Opomena

"Ako je motiv politički, organizatore treba tražiti u Crnoj Gori", kaže Radovanović.

Na pitanje šta misli o tezi jednog od lidera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića, da je u pokušaj likvidacije Davidovića upletena i crnogorska služba bezbjednosti, on kaže:

"Ne isključujem takvu mogućnost. Treba prvo naći motiv. Da naručite ubistvo snajperom, to je od 20.000 evra pa naviše". 

Na Davidovića je pucano iz snajperske puške dok je bio na sastanku s vladikom Joanikijem u restoranu hotela „Kraun plaza“. Davidović sa porodicom i obezbeđenjem živi u ovom hotelu pokrivenom kamerama, pa Radovanović ne isključuje mogućnost da je ovaj snajperski hitac bio samo opomena za poznatog crnogorskog biznismena.

"Ako Davidović živi u Beogradu, mogli su bilo gdje da pucaju na njega, ne baš tu, u hotelu koji je pod kamerama s obezbeđenjem, prije će biti da je ovo samo poruka. Nijedan obučen snajperista neće ispaliti hitac iskosa. Da su htjeli da ga ubiju, ubili bi ga na nekom drugom mjestu", navodi Radovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije