Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Pokušao da otme autobus u Ljubljani, ubila ga policija

Pokušao da otme autobus u Ljubljani, ubila ga policija
Foto: Delo | Pokušao da otme autobus u Ljubljani, ubila ga policija
N.N.

LJUBLJANA - U teškom incidentu koji se dogodio u četvrtak kasno naveče u jednom autobusu ljubljanskog gradskog prijevoza na prilazu gradu, ubijena je osoba koja je po nekim izvorima pokušala oteti vozilo, prijeteći vozaču šrafcigerom, objavili su u kasnim večernjim satima slovenački mediji, prenosi Hina.

Prema informaciji ljubljanskoga "Dela", nepoznata je osoba vozača gradskog prevoza koji je vozio na redovnoj liniji prisilila da skrene prema obilaznici, prijeteći mu da će ga ubiti šrafcigerom.

Vozač je, navodi list, zadržao prisebnost i skrenuo u pravcu koji je zahtijevao otmičar, ali je nakon toga namjerno prešao preko crvenog na semaforu kako bi upozorio policiju.

Policija je, navodi "Delo" incident potvrdila, kazavši i to da je jedna osoba mrtva. Nezvanično, riječ je o napadaču na vozača, odnosno otmičaru.

Portparol ljubljanske policijske uprave Nataša Pucko rekla je da su informaciju o otetom autobusu odnosno incidentu dobili u četvrtak oko 21 sat, te da može potvrditi da je jedna osoba umrla. Dodala je da će više informacija biti kad policija obavi uviđaj.

Direktor Ljubljanskog putničkog saobraćaja Peter Horvat za "Delo" je rekao da se incident dogodio nešto prije 9 sati naveče u autobusu linije 6B. U autobus je, kako je rekao, ušla nepoznata osoba koja je zaprijetila vozaču smrću te ga prisilila da skrene sa predviđene linije na gradsku obilaznicu.

Vozač je policiju alarmirao tako što je vozilom prošao kroz crveno na semaforu, a navodno ih je telefonom pozvala i jedna od putnica, pišu nezvanično slovenački mediji, dodajući da je policija nekoliko puta neuspješno pokušala zaustaviti vozilo, nakon čega je otmičar ubijen.

(Radiosarajevo.ba)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije