Ex -Yu

Pokvareni brod uplovio u Split

Pokvareni brod uplovio u Split
Foto: Index.hr | Pokvareni brod uplovio je u Split

Pokvareni putnički brod Aurelia tialijanske brodarske firme SNAV nekoliko minuta nakon 13 časova pristao je u splitsku luku.

Dolazak broda s oko 300 ljudi kojem su juče otkazali motori nakon čega je ostao plutati usred Jadranskog mora očekivao se između 13 i 15 časova, ali zbog povoljnog vremena remorker ga je uspio dovući pred Split i prije planiranog.

 

Plutali juče cijeli dan na pučini

Podsjetimo, brod Aurelia pokvario se na putu iz Ancone u Split u noći sa srijede na četvrtak. Juče oko 15:30 stigao je remorker Pollux koji ga vuče prema Splitu. Nešto prije 16 sati krenuli su na put dug 60 nautičkih milja brzinom od tri čvora po satu. Vremenski uslovi im nisu dali da brže plove.

Na brodu se nalazi 215 putnika i 92 člana posade.

Na brodu nema povrijeđenih. Jedna Italijanka se onesvijestila uslijed valjanja zbog jakog juga.

Nema ni onečišćenja. Dojava o pregrijavanju jednog pogonskog postrojenja u brodu stigla je u Nacionalni centar MRCC Rijeka u četvrtak ujutro oko 4:30 od strane zapovjednika, a otad su u stalnom kontaktu.

Nedugo nakon dojave, u blizini Aurelije neko je vrijeme plovio putnički brod Maira, koji pripada istoj kompaniji, kako bi bio raspoloživ u slučaju potrebe za asistencijom, ali to nije bilo potrebno s obzirom na to da je predstavnik brodara u Hrvatskoj, kompanija MSC Krstarenje d.o.o., preduzeo sve potrebne radnje kako bi se osiguralo tegljenje broda u splitsku luku.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije