Ex -Yu

Policajci pretukli mladiće u Podgorici

Policajci pretukli mladiće u Podgorici
Foto: Ilustracija | Policajci pretukli mladiće u Podgorici

PODGORICA - Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se vidi kako pripadnici policije prebijaju trojicu mladića u centru Podgorice.

Iz podgoričke policije je saopšteno da će preduzeti sve mjere i radnje povodom ovog slučaja, a oglasio se i Savjet za građansku kontrolu policije koji je pozvao nadležne da riješe slučaj.

"Policija će se prema sadržini ovog video zapisa snimljnog 17. fabruara ove godine, ponijeti odgovorno i ispitati sve okolnosti događaja i shodno tome preduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti koje se odnose i na utvrđivanje eventualne odgovornosti policijskih službenika. O aktivnostima izvršenih provjera sadržine snimka i drugim mjerama i radnjama u vezi sa ovim javnost će biti blagovremeno obaviještena", saopštili su iz Uprave podgoričke policije.

Kako su dodali, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije će takođe preduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti na provjeri sadržaja ovog snimka.

Građani su, Savjetu za građansku kontrolu rada policije dostavili snimak na kojem se vidi kako policijski službenici postupaju prema mladićima.

Predsjednik Savjeta za građansku kontrolu policije Saša Zeković, kazao je da je Savjet pod oznakom hitno, od direktora Uprave policije zatražio da naloži hitnu provjeru, utvrdi identitet postupajućih policijskih službenika, razloge za intervenciju prema građanima sa pojašnjem zašto je moralo doći i do upotrebe fizičke sile.

"Savjet je dodatno zatražio da direktor Uprave policije informiše da li je tražena i pružena medicinska pomoć ovim mladićima koji su iste noći i zadržani u prostorijama za boravak zadržanih osoba u CB Podgorica. Prema navodima, koji su pruženi Savjetu, dvojicu mladića su navodno tukli i u vozilu tzv. ‘marica’ prilikom prevoza u CB Podgorica", naveo je Zeković.

Građanska kontrole policije je snimak dostavila, na upoznavanje i dalje postupanje, i načeniku Centra bezbjednosti Podgorica.

"Upoznata je i Unutrašnja kontrola policije uz ocjenu da ‘bez obzira na razloge intervencije policijskih službenika Savjet cijeni da je vidljivo policijsko postupanje, u smislu upotrebe sile, neosnovano i neprofesionalno’ pa je shodno izdatoj ocjeni i dostavljenom snimku zatraženo dalje postupanje ovog odjeljenja MUP Crne Gore", rekao je on.

(CDM)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije