Ex -Yu

Policija pregleda i rezervoare sa vodom u potrazi za malenom Dankom

Policija pregleda i rezervoare sa vodom u potrazi za malenom Dankom
Foto: Tanjug | Policija pregleda i rezervoare sa vodom u potrazi za malenom Dankom

BOR - Potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić iz Bora se nastavlja, a pretražuje se potez od sela Zlot ka selu Sumrakovac, javlja reporter Tanjuga.

Na tom potezu se pregleda nekoliko deponija, a policija pregleda i rezervoare sa vodom kojih ima mnogo u tom kraju, jer su osumnjičeni za ubistvo devojčice radili u Javnom komunalnom preduzeću "Vodovod".

U potragu su se uključili i pripadnici Žandarmerije. S obzirom na to da je riječ o velikom terenu, ima mnogo mjesta na kojima bi tijelo djevojčice moglo da bude, a u selu Zlot pretražena je i okolina kuće D. D., koji je jedan od osumnjičenih za ubistvo.

On je na saslušanju rekao da je premještao tijelo, a to otežava rad policije, jer na neka mjesta moraju da se vrate i po nekoliko puta i da utvrde sa sigurnošću da tijelo u međuvremenu možda nije prebačeno na ta mjesta koja su oni ranije pregledali. Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta u Banjskom Polju kod Bora, a nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, policija je uhapsila J.S. i D.D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno tijelo stavili u gepek kola i odnijeli na deponiju.

Na teret im se stavlja krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu. D.D. je na saslušanju priznao zločin, dok se J.S. branio ćutanjem, a njima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.  Naknadno su uhapšeni D.D. i R.D., otac i brat osumnjičenog D.D., zbog sumnje da su mu pomogli da premjesti tijelo devojčice na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog je preminuo u Policijskoj upravi u Boru, dok je ocu osumnjičenog određen pritvor do 30 dana.

U međuvremenu je direktor JP "Vodovod" u Boru podnio ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.

   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije