Ex -Yu

Policija u Sloveniji istražuje prijetnje političarima, prijetili i premijeru Janši

Policija u Sloveniji istražuje prijetnje političarima, prijetili i premijeru Janši
Foto: Christian Lue/Unsplash | Policija u Sloveniji istražuje prijetnje političarima, prijetili i premijeru Janši

Slovenačka policija saopštila je danas da istražuje poštanske pošiljke, u kojima je prijećeno smrću visokim zvaničnicima i štićenim osobama.

Slovenački mediji prvobitno su objavili da su pošiljke s prijetnjama smrću na kuće adrese dobili premijer Janez Janša i ministar odbrane Matej Tonin, a potom da su ih dobile i dvije poslaničke grupe u parlamentu i jedan poslanik, navodno predsjednik Slovenačke nacionalne stranke (SNS) Zmago Jelinčič.

Stojan Belšak iz sektora ljubljanske kriminalističke policije potvrdio je da postoji pet pošiljki, sličnog sadržaja s neposrednim prijetnjama smrću i s priloženim metkom za pušku, prenosi Hina.

On je dodao da je istraga još u početnoj fazi prikupljanja informacija koje bi trebalo da dovedu do počinioca i poručio da o drugim detaljima ne može da govori, prenosi Hina.

Predstavnici više stranaka oštro su osudili svaki oblik prijetnje i nasilja kao nedopustive, a predsjednik parlamenta Igor Zorčić pozvao je sve politicare da budu tolerantni i umjereni u komunikaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije