Ex -Yu

Policija upala u kuću bivšeg hrvatskog ministra

Policija upala u kuću bivšeg hrvatskog ministra
Foto: Facebook | Policija upala u kuću bivšeg hrvatskog ministra

ZAGREB - Na ostrvu Brač u toku je policijska akcija od jutros, a meta hrvatskih istražnih organa je bivši ministar uprave Lovro Kuščević, piše "Index".

Nezvanično je pomenutom portalu potvrđeno da su u toku pretraga prostora kojima se koristi Lovro Kuščević, točnije vrši se pretres vile Lovre Kuščevića u Nerežišćima, ali i traje istraga nad još nekoliko osoba. Pretragu je zatražio USKOK (Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala).

Kako je "Index" objavio prije dvije nedjelje, USKOK se ozbiljno aktivirao u istraživanju brojnih afera na Braču, što je rezultiralo odlaskom Lovre Kuščevića s mjesta ministra uprave.

Na razgovor s USKOK-ovim istražiocima u Splitu krajem jula i početkom avgusta su pozivani Nerežišćani koji su bili većnici u Kuščevićevo vrijeme načelničkog mandata.

Prema saznanjima lista, istražioce su najviše zanimali kriterijumi po kojima je utvrđena lista osoba s pravom prvenstva otkupa POS-ovih stanova, a posebno činjenica da se na njoj, kao što je poznato, našao i Kuščevićev rođak kojem je, uz to, Kuščević i jamac u kreditu.

Istražioci su se raspitivali i o procesu prenamjene zemljišta koje je Kuščevićeva supruga kupila dok je bilo poljoprivredno, a potom ga, nakon prenamjene, prodala zagrebačkoj Gold gradnji. Ona tamo već neko vrijeme gradi vile.

Da li je upravo to razlog pretresa, zasad nije poznato, ali pretpostavlja se da jeste, piše "Index".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije