Ex -Yu

Porodilja bila uračunljiva kada je zadavila svoju bebu

Porodilja bila uračunljiva kada je zadavila svoju bebu
Foto: Ilustracija | Porodilja bila uračunljiva kada je zadavila svoju bebu

​VALJEVO - Porodilja Jelena V. (29) iz sela Belotić kod Osečine je, u trenutku kada je svoju tek rođenu bebu, kako se sumnja, zadavila golim rukama, bila uračunljiva, prenosi danas "Blic".

Ona će umjesto za čedomorstvo biti optužena za teško ubistvo, navodi list.

Vještaci neuropsihijatrijske struke saslušali su porodilju, koja se pod nadzorom i dalje nalazi na lečenju na Odeljenju ginekologije u valjevskoj bolnici, nakon čega su utvrdili da je u noći između ponedeljka i utorka, kada je poslije prirodnog porođaja golim rukama udavila rođenu bebu muškog pola, bila uračunljiva.

Taj izveštaj dostavljen je Osnovnom tužilaštvu, koje je takođe saslušalo Jelenu V.

U svom iskazu, majka dva djeteta od šest i osam godina, branila se da nije usmrtila svoju tek rođenu bebu, već da je, navodno, imala "spontani pobačaj".

Obdukcija je, međutim, utvrdila da je dijete rođeno živo, da je prodisalo i bilo sposobno za vanmaterični život, a da je usmrćeno davljenjem.

Tijelo bebe policija je pronašla zavijeno u prsluk, u poljskom toaletu domaćinstva u Belotiću u kojem Jelena V. živi sa suprugom Milanom i njegovim ocem.

Šta se dogodilo saznalo se tek u utorak kada je Milan suprugu dovezao na Odeljenje ginekologije Opšte bolnice u Valjevu, zbog obilnog krvarenja.

Tada je pregledom utvrđeno da se porodila, ali je Jelena odbila da kaže gdje se novorođenče nalazi, posijle čega je pozvana policija, podseća list.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije