Ex -Yu

Poruka iz Berana Srbima na Kosovu i Metohiji da nisu sami

Poruka iz Berana Srbima na Kosovu i Metohiji da nisu sami
Foto: Srna | Poruka iz Berana Srbima na Kosovu i Metohiji da nisu sami

PODGORICA - U organizaciji građana Berana organizovan je spontani skup u znak podrške Srbima na Kosovu i Metohiji, a građani su tokom šetnje od hrama Svetog Simeona Mirotočivog do manastira Đurđevi stupovi uzvikivali "Kosovo je Srbija".

Pred nekoliko hiljada okupljenih građana Berana i vjernika Srpske pravoslavne crkve /SPC/ispred porte drevne svetosavske svetinje Đurđevih stupova obratio se protosinđel SPC Evstatije Dragojević, koji je poručio Srbima na Kosovu i Metohiji da nisu sami u borbi za njihova prava i za život dostojan čovjeka.

"Dijelimo svaku njihovu muku i svaku njihovu suzu doživljavamo kao svoju. Zbog toga smo večeras ovdje sabrani - da poručimo da ne odustajemo od Kosova i Metohije, naše zavjetne zemlje. Ne odustajemo ni od jednog pedlja te svete srpske zemlje. Ne odustajemo ni od jednog Srbina pod kapom nebeskom, grlimo ga, primamo ga i priznajemo ga za svoga", naglasio je otac Evstatije Dragojević.

Skup je podržala Srpska narodna odbrana Vasojevića i Limske doline koja je u svom proglasu istakla da je Kosovo i Metohija danas okupirana zemlja i da su na njoj pogažena osnovna ljudska i građanska prava.

Skup podrške Srbima na Kosovu i Metohiji je održan i u Nikšiću, a u srijedu u Podgorici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije