Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Posebna penzija svešteniku koji je zgrozio javnost izjavom o abortusu

Posebna penzija svešteniku koji je zgrozio javnost izjavom o abortusu
Foto: N.N. | Posebna penzija svešteniku koji je zgrozio javnost izjavom o abortusu
N.N.

ZAGREB - Kolinda Grabar Kitarović je tokomsvog mandata dala povlašćene penzije dvojici sveštenika, a jedan od njih je vojni ordinarij monsinjor Juraj Jezerinac koji je svojevremeno izjavio da se od abortirane djece prave najskuplji parfemi.

Takođe, povlašćenu penziju Grabar Kitarović je dala i monsinjoru Jakovu Mamiću, generalnom vikaru Vojnog ordinarijata, prenijela je zagrebačka N1.

Iznos njihovih penzija, navodi se, nije poznat.

Jezerinac je, inače, vjerovatnostno najpoznatiji u hrvatskoj javnosti i šire po svojoj senzacionalnoj izjavi o abortusama i najskupljim parfemima.

"Danas svakodnevno ubijaju djecu po bolnicama, pozivajući se na ženina prava, kao da dete nema ta ista prava. I znate šta se radi od mesa te djece? Ako niste znali - najskuplji parfemi", rekao je ranje Jezerinac.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije