Ex -Yu

Poslanica Bundestaga: NATO štitio kriminalce iz OVK

Poslanica Bundestaga: NATO štitio kriminalce iz OVK
Foto: Ilustracija | Poslanica Bundestaga: NATO štitio kriminalce iz OVK

BERLIN - Poslanica turskog porijekla u njemačkom Bundestagu Sevim Dagdelen iznijela je optužbe na račun bivše OVK i njenih lidera, ali i na račun NATO, navodeći "da je prekršio međunarodno pravo podržavajući OVK kriminalce".

Ona je na Facebooku napisala da je posao Haškog tribunala da sada "obezbijedi bezbjednost potencijalnih svjedoka, kako ih ne bi zastrašivali ili čak ubijali, kao što je bio slučaj sa bivšim kosovskim premijerom i komandantom OVK Ramušem Haradinajem", prenio je prištinski "Reporteri".

"Potvrda optužbi protiv (Hašima) Tačija takođe je udarac za saveznu vladu koja je svih ovih godina branila zločinca, s obzirom na to da je znala da je njemačka obavještajna služba BND ukazivala 2005. na komandanta OVK, kao na vezu između organizovanog kriminala i politike, kao i glavna tužiteljka Tribunala u Hagu Karla del Ponte koja je otkrila krijumčarenje organa 2008. godine", napisala je Dagdelen.

Ona je iznela optužbe i na račun NATO, kao i nekadašnjih lidera vodećih NATO članica SAD, Velike Britanije i Njemačke, Bila Klintona, Tonija Blera i Gerharda Šredera, prenijelo je Kosovo onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije