Ex -Yu

Poslanici Srpske liste ušli u kosovsku skupštinu, čekaće Hana

Poslanici Srpske liste ušli u kosovsku skupštinu, čekaće Hana
Foto: N.N. | Poslanici Srpske liste ušli u kosovsku skupštinu, čekaće Hana

KOSOVSKA MITORVICA - Poslanici Srpske liste ušli su danas u kosovsku skupštinu i tamo će ostati do dolaska evropskog komesara Johanesa Hana čija se posjeta očekuje sutra.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je poslije vanredne sjednice Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici da su srpski poslanici ušli u zgradu kosovske skupštine u Prištini gdje će ostati do dolaska evropskog komesara Johanesa Hana.

"Naši legitimni predstavnici upoznaće Hana i Evropu sa antisrpskim potezima koji vode humanitarnoj katastrofi", rekao je Goran Rakić na vanrednoj konferenciji za novinare nakon sastanka Kriznog štaba.

On je dodao da se politicki predstavnici Srba u Prištini danas legitimno i demokratski bore za to da srpska djeca na KIM imaju pravo na život, hranu, budućnost.

"Sav srpski narod biće i jeste uz nase poslanike koji se bore za našu budućnost, a ta njihova borba nama život znači", istakao je Rakić.

On kaže da su srpski poslanici poručili da će u svojim prostorijama u kosovskoj skupštini ostati do susreta sa Hanom kojem će iznijeti antisrpske poteze Prištine.

Poručio je srpskim poslanicima da istraju u toj borbi i ponovio da njihova borba za Srbe na KIM znači zivot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije