Ex -Yu

Poštar se pijan valjao po putu, zapalio mu se motor, prolaznici snimali

Poštar se pijan valjao po putu, zapalio mu se motor, prolaznici snimali
Foto: Screenshot | Poštar se pijan valjao po putu, zapalio mu se motor, prolaznici snimali

Na internetu se pojavio snimak jednog poštara Hrvatske pošte koji pokušava da vozi motor. Na snimku se vidi stariji muškarac kako pokušava ustati, ali mu se nikako ne da. Muškarac djeluje vidno alkoholisan.

Poštaru koji se bori s ravnotežom, dok je pored njega zavaljen motor Hrvatske pošte, prilazi nepoznati muškarac koji sve snima. On pokušava da mu pomogne te mu sugeriše da ne vozi u takvom stanju. Poštar pokušava da nešto nešto dok sjeda na motor.

Snimak, koji je objavio portal "Automobili.klik.hr", se tu prekida, a prati je drugi snimak nastao nešto kasnije. Na njemu su isti poštar i isti motor. Ovog puta motor je potpuno u plamenu.

Portal "Index" uputio je upit Hrvatskim poštama iz kojih su im potvrdili da se ovaj incident zaista dogodio na području Dugog Sela.

Pokrenut je disciplinski postupak.

"Radi se o istom poštaru, ali su snimke, kako doznajemo, snimljene u različitim vremenskim razdobljima. Mi smo obje zaprimili prije 3 dana. Svakodnevno je na terenu oko 2.500 poštara te većina njih odgovorno i profesionalno obavlja svoj posao. Naših 10.000 radnika predano radi na ostvarenju misije Hrvatske pošte - biti građanima na usluzi. Zahvaljujemo korisnicima što su nas upozorili na neprimjereno ponašanje koje ćemo, kao i uvijek, najstrože sankcionirati. Dolazak na rad pod utjecajem alkohola ili opijata odnosno njihovo uzimanje tijekom rada smatra se osobito teškom povredom obveza iz radnog odnosa zbog kojeg, uz prihvaćanje svih okolnosti i interesa obiju ugovornih strana, nastavak radnog odnosa više nije moguć. Takvo je ponašanje neprihvatljivo i ne tolerira se, a već je u petak pokrenut stegovni postupak", naveli su Hrvatskim poštama i dodali:

"Snimka motora u plamenu nastala je 24. prosinca 2019. dok je poštar obavljao redovnu dostavu. Policija je napravila uviđaj te čekamo službene informacije. Na sreću, tijekom požara nitko nije ozlijeđen. Svakako ćemo utvrditi eventualne propuste u sustavu nadzora i kontrole".

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije