Ex -Yu

Potrebna pomoć za liječenje malenog Filipa Kovačevića

Potrebna pomoć za liječenje malenog Filipa Kovačevića
Foto: Privatna arhiva | Potrebna pomoć za liječenje malenog Filipa Kovačevića

Maleni Filip Kovačević preživio je prije tri godine tešku operaciju srca, a odnedavno se ponovo nalazi u teškom zdravstvenom stanju! Naime, Filip je doživio napad epilepsije, bio je nekoliko minuta u nesvjesti i zadržan je u bolnici na daljem ispitivanju.

Njegova majka Biljana Kovačević kontaktirala je medije, apelujući na sve ljude koji su u mogućnosti da im pomognu.

"Nijedne novine neće da podele našu situaciju. Mnogo nam je teško. Za Filipa je prikupljeno samo 20.000 dinara, niko se nije zainteresovao. Jedna starija gospođa me pozvala i obećala da će nam poslati novac, ali nakon toga se više nikada nije javila. Blokirala je moj broj. Očajna sam. Molim sve plemenite ljude da pomognu mom sinu", kaže majka malog Filipa.

Filip Kovačević je naizgled rođen kao zdrava bebica. Biljana ističe da ga je redovno dojila i hranila, ali da je primijetila da nikako nije mogao da se ugoji. Odmah je znala da nešto nije u redu. Kada ga je nakon određenog vremena odvela u bolnicu, ljekari su bili šokirani što Filip i dalje ima svega 300 grama. Otkriveno je da dijete ima ventrikularni septalni defekt, urođenu srčanu manu zbog koje je morao na devetočasovnu operaciju srca.

Biljana ističe da je nakon operacije sve bilo u redu. Međutim, u posljednja tri mjeseca primijetila je da se Filip često umara. Suprug joj je savjetovao da se ne plaši i da će sve biti u redu. Ali nije bilo… Filip je doživio napad epilepsije.

"Naš sin Filip je bolestan dečak od 4 godine. Rođen je sa srčanom manom i imao je tešku operaciju srca u Beogradu. Operisao ga je dr Milan Đukić na Dečjoj klinici u Tiršovoj. Samo suprug radi, a imamo troje dece. Deca su gladna, jer nemamo novca za hranu. Filip je veoma bolestan i potrebna nam je pomoć kako bismo kupili pumpu za terapije kiseonikom. Sve nam je potrebno - lekovi, hrana, pelene… Živimo u nemaštini, kao podstanari, a dugujemo za kiriju već pet meseci. Molim sve ljude koji mogu da nam pomognu da se jave'", priča očajna majka Biljana.

Očajni roditelji su zamolili humane i plemenite ljude da im pomognu ukoliko su u mogućnosti uplatom na račun Biljane Kovačević, preko Vojvođanske banke: 325-9300703482860-97 ili stupe u direktan kontakt sa Biljanom putem njenog mobilnog telefona: +381641443379. Biljanu je moguće kontaktirati i putem vibera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije