Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Potvrđena optužnica Smiljani Srnec za ubistvo sestre

Potvrđena optužnica Smiljani Srnec za ubistvo sestre
Foto: Arhiva | Potvrđena optužnica Smiljani Srnec za ubistvo sestre
N.N.

VARAŽDIN - Optužno vijeće Županijskog suda u Varaždinu jutros je zaključilo da postoji dovoljno dokaza da se potvrdi optužnica protiv Smiljane Srnec za ubistvo sestre.

Naime, Smiljana Srnec (45), optužena da je 2000. ubila sestru Jasminu Dominić (23), čije je tijelo potom sakrila u zamrzivač u porodičnoj kući u Palovcu, a danas je od optužnog vijeća saznala sudbinu optužnice.

Mediji prenose da je Srnec potresla vijest da će joj se suditi i dodaju da "njenoj agoniji nema kraja".

Ona ostaje iza zatvorskih rešetaka najmanje do 30. septembra do kada joj je produžen istražni zatvor obzirom da je 31. jula Vrhovni sud potvrdio rješenje o produženju pritvora.

Naime, u devet sati je bila zakazana sjednica optužnog vijeća na kojoj su članovi sudskog vijeća analizirali dokaze koje su punih pet mjeseci prikupljali istražitelji. 

Po dolasku na sud u pratnji pravosudnih policajaca, na pitanje je li kriva za ovo što joj se stavlja na teret, Smiljana Srnec je odgovorila: "Nemam komentara, nisam!"

Optužnica tereti Smiljanu Srnec da je s pet snažnih udaraca u glavu ušicom sjekire ili nekim drugim predmetom ubila na spavanju sestru Jasminu i potom je ugurala u zamrzivač, prethodno joj zamotavši glavu crnom vrećom, a vrat najlonskom čarapom.

Ispod crne vreće u zamrzivaču prvo je bila navlaka za jorgan u koju je bio umotan drugi dio tijela, a na njemu su bili tragovi krvi. 

Kad su policajci otvorili škrinju, koja se teško otvarala jer je guma bila zalijepljena ljepilom, i skinuli navlaku za jorgan s tijela, glava ubijene bila je još jednom omotana crnom vrećom koja je oko vrata najlonskom čarapom zavezana u čvor.

Tijelo je na kraju bilo zamotano i u stolnjak, a svaka potkoljenica omotana vrećom i čarapom. 

Ko zna koliko bi se još dugo Jasmina vodila kao nestala da 16. februara ove godine u 12 časova OKC PU međimurske nisu nazvali Smiljanina ćerka i njen partner, rekavši da su u kući pronašli leš.

Ekipa za uviđaj našla je tijelo u zamrzivaču u hodniku porodične kuće pod stepenicama, a ispod i preko tijela bile su vrećice sa smrznutim voćem i povrćem iz juna 2000. 

Policiji je, međutim, nestanak prijavila tek 16. avgusta 2005. majka Katarina.

Tokom istrage ispitani su policajci vezano za provjeru postupanja po prijavi nestanka Jasmine Dominić. I policajci, ali i neki drugi svjedoci, primijetili su da je Smiljana bila ljubomorna na sestru. Neki svjedoci potvrdili su i da je Smiljana kockala, a za Jasminu se nisu vezale nikakve afere niti problemi.

Neki od svjedoka ispričali su da je otac dviju sestara, pokojni Martin Dominić, često govorio: "Da mi je samo znati gdje je Jasmina i vidjeti je".  Govorio je i da informacije o Jasmini ima isključivo od Smiljane, koja je roditeljima govorila da Jasmina ima dečka u Parizu, da je na brodu i slično.

(Jutarnji)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Pronašli smo posao iz snova!

Marketing tim / 20.02.2020 15:19

Prošle godine svi ljubitelji spavanja imali su priliku da se prijave za posao iz snova. Pozvali smo ih da dođu u naše trgovine, spavaju na Dormeo madracu i jastuku i budu plaćeni za to! Kampanja čiji je cilj bio istaknuti važnost kvalitetnog sna, pokazala je izvanredan uspjeh – posao iz snova proveden je u 20 zemalja s nevjerovatnih 70 000 prijava. Zaposlili smo čak 52 spavalice širom Europe koje su uspješno obavile posao iz snova.

Ove godine ponavljamo ovaj sjajni oglas!

Zaradite 500 KM za 4 sata spavanja!

Nakon ogromnog uspjeha iz prethodne godine, Dormeo ® je odlučio ponovo objaviti oglas za posao iz snova. Ove godine tražimo spavalice koje žele spavati 4 sati i za to će im biti plaćeno 500 KM.

13. marta 2020. godine, organizujemo poseban događaj Dormeo ®  Dan Spavanja, povodom Svjetskog dana spavanja, kada će najkreativniji učesnici konkursa  spavati na odabranoj lokaciji u udobnosti Dormeo proizvoda. Pobjednik će pored plate od 500 KM dobiti i nezaboravno iskustvo te saznati šta je najvažnije za miran i kvalitetan san.

Konkurs za posao je otvoren do 06.03.2020. godine.

Ovom kampanjom Dormeo ® povodom Svjetskog dana spavanja želi podići svijest o važnosti kvalitetnog sna, te njegovom neprocjenjivom utjecaju na naše tijelo i um.  Također, kako bismo imali miran i kvalitetan san potrebno je osigurati najbolje okruženje za spavanje.  Tokom noći se opuštamo i regeneriramo, ali samo kada spavamo na pravim proizvodima koji pružaju optimalnu podršku i osjećaj udobnosti. Spavanje je posao, a sada može postati posao iz snova.

Prijavite se za posao iz snova na www.spavalica.ba

Što se događa kada spavate?

Mislite da vaše tijelo jednostavno ne radi ništa kada spavate, da ste potpuno neaktivni? Istina je da vaše tijelo i um obavljaju pravi posao dok spavate! Oni rade cijelu noć kako bi ostali uravnoteženi i zdravi - vaše misli i tjelesne funkcije usporavaju, ćelije vašeg mozga se odmaraju od dnevnih aktivnosti i vrijeme je za oporavak. Tokom dubokog sna vaše tijelo obnavlja mišiće, organe i ostale ćelije, jača vaš imunološki sistem, bori se protiv infekcija i još mnogo toga. S druge strane, nedostatak sna predstavlja brojne zdravstvene rizike, od simptoma depresije, visokog krvnog pritiska i migrene. Spavanje i zdravlje su usko povezani, a stručnjak za san, Dormeo ® želi edukovati što više ljudi o kvalitetnom snu i koliko je usko povezano sa našim zdravljem. Kada se kvalitet sna poboljša, poboljšava se i kvalitet života.

Postanite Dormeo ® spavalica

Dormeo ® je jedan od vodećih brendova i Dormeo proizvodi predstavljaju sinonim za kvalitetan san. Naš je cilj ponuditi kupcima sve što im je potrebno za poboljšanje kvalitete spavanja i života, od A do Zzz, a također ih edukovati o tome kako se njihovo zdravlje može promijeniti na bolje sa spavanjem. To je tako jednostavno. Dormeo je vaš stručnjak za san koji vam nudi da na jednom mjestu pronađete sve što vam je potrebno za mirne snove. Od odabira pravih letvica za krevet, do madraca ili nadmadraca koji se prilagođavaju svakoj osobi, pa sve do jastuka i prekrasnih posteljina koje će vašu spavaću sobu pretvariti u oazu elegancije po vašem ukusu.

Dormeo ® je vaš stručnjak za spavanje na jednom mjestu i potpuno rješenje za miran i kvalitetan san na koje možete računati.

Prijavite se za posao iz snova na www.spavalica.ba

Najčitanije